

Необходими продукти:
За Плоската питка:
Начин на приготвяне:
СТЪПКА 1 - За да приготвите плоския хляб, смесете брашното, захарта, солта и маята в голяма купа. В друга купа смесете киселото мляко, 1 с.л. зехтин и 175 мл топла вода, след което постепенно ги прибавете към брашното, за да се получи меко тесто. Изсипете го върху леко набрашнен плот и го месете 8-10 минути, докато стане гладко и еластично (старайте се да не добавяте прекалено много брашно при месенето). Поставете тестото в купа, покрийте го и го оставете да втаса за 1 час или докато удвои размера си.
СТЪПКА 2 - Загрейте фурната до 200С на вентилатор. Изсипете тестото върху работна повърхност, след което го разточете на правоъгълник с размери 25 x 35 см. Поставете го върху голям лист за печене. Намажете с четка със зехтин и печете за 15-20 минути или докато тестото се надуе и стане златисто. Охладете върху решетка.
СТЪПКА 3 - Смесете мекото сирене, заквасената сметана, шалота, билките и лимоновата кора, след което подправете с малко сол и черен пипер.
СТЪПКА 4 - Когато хлябът се охлади до топла температура, намажете го със сместа от сирене. Наредете сьомгата отгоре и я поръсете с червен лук, каперси (ако използвате) и рукола. Овкусете отново и сервирайте нарязан на квадратчета с лимонови резенчета, за да ги изстискате.
Необходими продукти:
Начин на приготвяне:
Необходими продукти:
Начин на приготвяне:
Необходими продукти:
Начин на приготвяне:
P.S Хариса e северноафриканска паста от чили с подправки и се предлага в добре зареденитемагазини, както и в магазините за деликатеси. Тези калмари биха били отлични, ако се сервират заедно с паста като кускус и фрегола или зърнени храни като ориз и фарро.
Необходими продукти:
Начин на приготвяне:
Поставете рибата в затоплени чинии и я полейте с лъжица от соса. Разпръснете запържените гъби и пресния лук и украсете с останалия нарязан лук и много стръкчета кориандър. Поднесете с обикновен ориз на пара.
Необходими продукти:
Начин на приготвяне:
Сглобете и сервирайте. Разпределете омлета равномерно между топлите четири тортили, след което поръсете с допълнително количество лук. Сервирайте веднага с парченца лайм.
Необходими продукти:
Начин на приготвяне:
Необходими продукти
Смес от подправки
Начин на приготвяне:
Насладете се!
Необходими продукти:
За пикадата:
Начин на приготвяне:
Разпръснете магданоза отгоре и сервирайте веднага.
Необходими продукти:
Начин на приготвяне:
Необходими продукти:
Начин на приготвяне
Необходими продукти:
Начин на приготвяне:
Стъпка 1: Загрейте 2 с.л. от зехтина в дълбок тиган на среден огън и задушете чоризото за 2-3 минути или докато започне да хрупка. Добавете лука и щипка сол и гответе 10 минути, докато лукът омекне. Добавете чесъна и гответе за минута, след което добавете ориза и разбъркайте добре. Залейте с виното и бъркайте, докато се изпари. Добавете доматите и бульона и оставете да къкри 12 минути, докато оризът омекне. Разбъркайте пипалата от калмари, магданоза и останалите съставки.
Стъпка 2: Загрейте фурната до 200С. Направете малък отвор в острия край на всяко тяло на калмара (това ще предотврати разкъсването им във фурната), след което го напълнете с оризовата смес. Поставете ги във форма за печене, като с лъжица добавете остатъка от ориза около калмарите, поръсете с останалия зехтин и печете 20 минути.
Сервирайте със зелена салата и хрупкав хляб, ако желаете.
Необходими продукти:
За солената коричка:
Начин на приготвяне:
Необходими продукти за 2 порции
1 яйце, разбито
Начин на приготвяне:
1. Загрейте фурната до 220°C. В тиган на средна температура разтопете маслото. Добавете чесъна и лука, като ги готвите, докато станат прозрачни.
2. Добавете спанака, солта и черния пипер и гответе, докато спанакът увяхне.
3. Добавете галетата, крема сиренето, пармезана и копъра, като разбърквате, докато сместа се смеси равномерно. Свалете от огъня и оставете настрана.
4. Върху дъска за рязане изгладете листа от бутер тестото. Поставете сьомгата в средата на тестото и овкусете от двете страни със сол и черен пипер.
5. Поставете няколко лъжици от спаначената смес върху сьомгата, като я заглаждате, за да не се разлива по стените.
6. Сгънете краищата на бутер тестото върху сьомгата и спанака, като започнете от по-дългите страни, а след това от по-късите краища. Отрежете излишното тесто от краищата, след което сгънете краищата отгоре. Обърнете увитата в бутер тесто сьомга и я прехвърлете върху лист за печене, застлан с пергаментова хартия.
7. Намажете с разбито яйце горната и страничните части на тестото. Направете прорези по горната част на тестото с нож, като издълбаете плитки диагонални линии, за да се получи кръстосана шарка.
8. Отново намажете горната част с яйцето. Печете за 20-25 минути, докато тестото придобие златистокафяв цвят.
Нарежете и сервирайте!
Необходими продукти:
За айоли соса:
Начин на приготвяне:
Стъпка 1: Започнете с приготвянето на айоли. Смесете чесъна, лимона и жълтъците с щипка сол. Постепенно прибавете зехтина и продължавайте да разбивате (най-добре с електрическа бъркалка), докато се сгъсти. Проверете дали е овкусено - трябва да е чесново, може да искате да добавите още сол или лимон. Оставете настрана, покрито в хладилника.
Стъпка 2: Загрейте фурната на 220С. Загрейте внимателно зехтина в тиган и задушете копъра за 10 минути, докато леко омекне. Добавете гъбите и гответе за няколко минути. Поставете ги в плитка тава за печене и добавете доматите, шафрана и бялото вино. Подправете добре. Напълнете кухината на Лаврака с дафиновите листа.
Стъпка 3: Поставете Лаврака върху доматената смес и печете във фурната за около 15 минути или докато рибата се изпече. Поднесете айолито отстрани. Вкусно е да се сервира с пресни картофи.
Необходими продукти:
лимони за украса
Начин на приготвяне:
Стъпка 1: Овкусете леко скаридите от двете страни със сол и черен пипер.
Стъпка 2: Загрейте подходящ за фурна тиган на средно висока температура. Гответе скаридите на няколко партиди по 30-40 секунди от всяка страна. Не препълвайте тигана, защото скаридите ще се задушат, вместо да се запържат.
Стъпка 3: Намалете температурата на средна и в нов съд гответе лука около 5-7 минути или докато стане леко златист, прозрачен и мек. Добавете чесъна и го загрейте за няколко секунди.
Стъпка 4: Добавете доматите, захарта, натрошения червен пипер на люспи, черния пипер и малко сол. Не забравяйте, че фетата е солена, така че не слагайте прекалено много сол в соса.
Стъпка 5: Обичаме да използвам консервирани домати. Пасираме ги в блендера, за да ускорим времето за готвене. Ако използвате смачкани консервирани домати, пропуснете етапа на пасиране.
Стъпка 6: Покрийте тенджерата с капак и гответе соса, докато се редуцира и сгъсти. Около 6-7 минути. Добавете лука, скаридите и натрошената фета.
Стъпка 7: /по желание/ Прехвърлете тигана (ако е подходящ за фурна) под реотаните на фурната и гответе около 5 минути или докато сиренето се разтопи, сосът стане мехурчест и леко овъглен.
Гарнирайте с нарязан магданоз и лимонови резенчета.
Сервирайте с препечен хляб или с паста.
Необходими продукти:
Съвети за крехък и мек октопод на скара:
Начин на приготвяне:
Стъпка 1: Измийте и почистете октопода. Отцедете го, нарежете го на големи парчета и го поставете в купа.
Стъпка 2: Добавете 1/4 чаша олио, лук, чесън, узо, сол, черен пипер и риган. Разбъркайте добре и покрийте с фолио. Поставете в хладилника и оставете да се маринова за една нощ.
Стъпка 3: Когато сте готови да приготвите октопода, загрейте барбекюто на дървени въглища (или газ) на средна температура.
Стъпка 4: Поставете 1/4 чаша зехтин, сока от 2 лимона и 1/2 чаена лъжичка риган в малка купа. Разбъркайте и оставете настрана.
Стъпка 5: Поставете октопода върху скарата, намажете го със сместа от зехтин, лимон и риган и го оставете да се пече за 5 минути, след което го обърнете. Повторете от другата страна и продължете да печете и обръщате за около 20 минути (в зависимост от дебелината на октопода може да отнеме малко повече време) или докато леко се овъгли.
Стъпка 6: Поставете октопода в чиния за сервиране и го нарежете на малки парчета. Полейте с малко зехтин екстра върджин, останалия лимонов сок и риган и поръсете с малко магданоз.
Необходими продукти за 2 порции:
Начин на приготвяне:
Стъпка 1: Размразете филетата от треска „Аляска“ и загрейте фурната на 180 С.
Стъпка 2: Сложете пергаментова хартия за печене на дъното на тава, след което я напръскайте с незалепващ спрей за готвене или я намажете с олио. Наредете размразените филета.
Стъпка 3: Печете за около 16-20 минути. Времето във фурната зависи от дебелината, така че коригирайте за много тънки или много дебели рибни филета. Междувременно нарежете лимона на четири парчета.
Стъпка 4: Сервирайте печените рибни филета с лимоновите резенчета и сос тартар по желание.
Необходими продукти:
1 килограм почистени калмари, нарязани на парчета с големина на хапка
2 супени лъжици растително масло
1 супена лъжица картофено нишесте
6 скилидки чесън, смлени
1 чаена лъжичка смлян джинджифил
3 супени лъжици соев сос
3 супени лъжици лют пипер на люспи (gochugaru)
2 чаени лъжички захар
12 глави лук, нарязани на ленти по 5см. дължина
1 зелена люта чушка, нарязана на филийки
1 средно голяма глава лук, нарязана на филийки
1 малък морков (на стойност около ½ чаша), нарязан на тънки ивици.
Начин на приготвяне:
Стъпка 1: Комбинирайте картофеното нишесте и ¼ чаша вода в малка купа и разбъркайте добре.
Стъпка 2: Комбинирайте чесъна, джинджифила, соевия сос, лютите чушки и захарта в купа и разбъркайте добре.
Стъпка 3: Загрейте тиган на средно висока температура. Добавете растителното масло и запържете с бъркане лука, морковите, зеления лук и зелената люта чушка за около 7-8 минути, докато зеленият лук повехне и лукът стане малко прозрачен.
Стъпка 4: Добавете подправените калмарите. Запържете за няколко минути, докато калмарите станат непрозрачни. Смесете кашата и гответе за 30 секунди.
Стъпка 5: Сервирайте веднага като гарнитура за ориз.
Необходими продукти:
Начин на приготвяне:
Стъпка 1: Загрейте фурната до 200°C/ 180°C с вентилатор/газ 6. Объркайте нарязаните картофи със зехтин и подправете добре, след което печете 40 минути или докато станат златисти и хрупкави.
Стъпка 2: Когато до края на печенето на картофите останат около 15-20 минути (в зависимост от размера на рибните филета), подправете и поръсете рибата със зехтин и я поставете върху картофите във фурната.
Стъпка 3: Загрейте маслото в голям тиган с незалепващо покритие на средно силен огън, след което добавете кълновете с малко сол и гответе 3-4 минути, като ги разбърквате от време на време, докато станат златисти. Добавете семената от копър, лимоновия сок, кората и захарта, след което продължете да бъркате още 3-4 минути, докато се карамелизират и станат ароматни.
Стъпка 4: След като рибата се сготви и картофите станат златисти, разпределете ги в чинии, като добавите по една голяма лъжица от готовите кълнове. Поднесете с лимонови резенчета и разпръснат нарязан лук.
Необходими съставки:
Начин на приготвяне:
Стъпка 1: Почиствате и измивате рибата. Поръсвате със сол, черен пипер и малко риган, както отвън, така и отвътре.
Стъпка 2: Намазвате хубаво скарата, за да не залепва рибата при печене.
Стъпка 3: С фини движения поливате рибата с малко зехтин и слагате да се пече за около 5-10 минути от всяка страна или докато придобие златист цвят и хубава коричка.
Стъпка 4: Сервирайте със свежа салата или други зеленчуци по избор.
Необходими продукти:
• 2 с.л. зехтин екстра върджин
• 4 филета от сьомга, подсушени с кухненска хартия
• Сол
• Прясно смлян черен пипер
• 3 с.л. масло
• 3 скилидки чесън, смлени
• 200гр. разполовени чери домати
• 100гр. бейби спанак
• 1/2 с. л. гъста сметана
• 1/4 с. л. прясно настърган пармезан
• 1/4 с.л. нарязани билки (например босилек и магданоз), плюс още за украса
• Лимонови резенчета за сервиране (по желание)
Начин на приготвяне:
Стъпка 1: В голям тиган на средно висока температура загрейте маслото. Овкусете сьомгата отвсякъде със сол и черен пипер. Когато олиото заблести, но не дими, добавете сьомгата с кожата нагоре и гответе до наситен златист цвят, около 6 минути. Обърнете я и гответе още 2 минути. Прехвърлете в чиния.
Стъпка 2: Намалете температурата до средна и добавете маслото. Когато маслото се разтопи, разбъркайте чесъна и гответе, докато стане ароматен, около 1 минута. Добавете чери доматите и подправете със сол и черен пипер. Гответе, докато доматите започнат да се разпукват, след което добавете спанака. Гответе, докато спанакът започне да повяхва.
Стъпка 3: Разбъркайте сметаната, пармезана и билките и оставете сместа да къкри. Намалете температурата на слаб огън и оставете да къкри, докато сосът леко се редуцира, около 3 минути.
Стъпка 4: Върнете сьомгата обратно в тигана и я полейте със соса. Оставете да къкри, докато сьомгата се сготви, още около 3 минути.
Стъпка 5: Украсете с още билки и изстискайте лимон отгоре, преди да сервирате.
Необходими продукти:
За соса Bang Bang
Начин на приготвяне:
Стъпка 1: За да приготвите соса, разбийте майонезата, тайландския сладък чили сос, чесъна, сока от лайм, Шрирача и люспите червен пипер; Оставете настрана.
Стъпка 2: В голяма тенджера с вряща подсолена вода сварете пастата според инструкциите на опаковката; Отцедете добре.
Стъпка 3: Загрейте фурната до 200 градуса C. Намажете леко с масло лист за печене или го покрийте със спрей с незалепващо покритие.
Стъпка 4: Поставете скаридите върху подготвения лист за печене. Добавете зехтина, чесъна, червения пипер, сол и черен пипер на вкус и внимателно разбъркайте, за да се смесят. Поставете във фурната и печете само докато станат розови, твърди и готови, около 6-8 минути. Извадете от фурната и оставете настрана.
Стъпка 5: В голяма купа смесете пастата, скаридите и майонезената смес.
Стъпка 6: Сервирайте веднага, гарнирани с магданоз.
Необходими съставки:
Начин на приготвяне:
Стъпка 1: Най-добрият начин да предотвратите получаването на твърд октопод след печене е да го замразите, след като сте го почистили. Изваждате октопода от фризера и го оставете да се разстопи.
Стъпка 2: Загрейте фурната до 180°С. Поръсете малко зехтин върху голяма тава за печене, добавете картофите, октопода, лука и чесъна. Овкусете със сол и пипер, магданоз, риган, розмарин и запечете във фурната. Покрийте тавата за печене, в която печете октопода, с алуминиево фолио, докато се пече, за да се запазят ароматите.
Стъпка 3: Печете октопода за около 1 ч. във фурната, а когато е почти готов, го залейте с червено вино и отстранете алуминиевото фолио. Печете още 15 мин, докато картофите станат хрупкави и всички вкусове се съчетаят. Насладете се!
Необходими продукти:
Начин на приготвяне:
Стъпка 1: Загрявате фурната на 200С. На дъното на тава за печене, сложете 2 листа хартия за печене.
Стъпка 2: Размразете напълно пръстените от калмари. В малка купа разбийте 2 яйца и ги оставете настрана. В отделна купа добавете брашното. В трета купа добавете трохите панко.
Стъпка 3: Леко оваляйте в брашно пръстен от калмари, като след това почукате пръстена отстрани на купата, за да се отдели излишното брашно. Потопете пръстена с калмари в яйцето, за да го покриете, и след това го потупайте няколко пъти, за да отстраните излишните капки от яйцето (трябва да внимавате да няма прекалено много яйце върху пръстена с калмари, защото не искате трохите да станат прекалено влажни. Ако излишните капки от яйцето попаднат в трохите, те ще се слепнат и няма да залепнат за калмарите). Оваляйте пръстена с калмари няколко пъти в трохите панко, докато се покрие напълно. Поставете пръстена от калмари върху хартия за печене. Повторете с останалите пръстени.
Стъпка 4: Печете за около 15-20 минути, докато външното покритие стане златисто – кафяво. Обърнете пръстените и печете още 10 минути или докато и двете страни станат хрупкави. Сервирайте топли с доматен сос, майонеза или друг сос по избор. Ако желаете, може да изстискате пресен лимонов сок върху готовите калмари непосредствено преди сервиране.
Необходими съставки:
Начин на приготвяне:
Необходими продукти:
За Лаврака
За сладките картофи и доматите
Начин на приготвяне:
Стъпка 1: Загрейте фурната на 180С.
Стъпка 2: Направете прорези в кожата на Лаврака, натрийте рибата отвсякъде със зехтина и билките и подправете добре със сол и черен пипер. Оставете да се маринова за 10 минути.
Стъпка 3: За приготвянето на сладките картофи и доматите, сложете зехтина в тава с дебело дъно. Поставете слой картофи, нарязани на шайби, след това слой домати и отгоре чесън и мащерка. Поставете рибата върху наслоените зеленчуци.
Стъпка 4: Прехвърлете тавата във фурната и печете 25-30 минути, или докато рибата се сготви напълно и картофите омекнат.
Стъпка 5: При сервиране може да разделите рибата и зеленчуците в две отделни чинии.
Необходими съставки: (за двама души)
Начин на приготвяне:
Стъпка 1: Сложете голяма тенджера с вода с голяма щипка сол да заври за картофите. Нарежете пресните картофи на половина (не е необходимо да ги белите!) и ги добавете в тенджерата с вряща вода. Варете, докато омекнат, около 15-20 минути.
Стъпка 2: Нарежете доматите на малки кубчета с големина 1 см. Нарежете на едро маслините и босилека. Сложете меда и червения винен оцет в купа със зехтина (количеството е посочено в списъка със съставките) и разбийте с вилица.
Стъпка 3: Добавете доматите, маслините и босилека в купата с щипка сол и черен пипер. Разбъркайте и оставете настрана. СЪВЕТ: Овкусеният домат ще пусне прекрасен сок, който е ДЕЛИКАТЕН!
Стъпка 4: След като картофите се сварят, отцедете ги в цедка и ги оставете за няколко минути, за да излезе парата. Върнете ги обратно в тигана. Овкусете с щипка сол и малко черен пипер. Леко намачкайте картофите с вилица (но не прекалено!). Поставете капака и оставете настрана, докато приготвяте рибата.
Стъпка 5: Загрейте голяма част от маслото в тиган на средно висока температура. Овкусете филетата от ципура със сол и черен пипер. Когато олиото се сгорещи, внимателно поставете рибата с кожата надолу. Гответе в продължение на 3 мин. СЪВЕТ: През първите 30 секунди от готвенето натиснете внимателно рибата, за да не се свие, но не я движете, защото кожата няма да е хрупкава! Обърнете рибата и гответе още 2 мин.
Стъпка 6: В чиниите поднесете част от натрошените картофи, отгоре – филето от Ципура, а отстрани - щедра лъжица салца от сладки домати. Насладете се!
Рибата се приготвя цяла, маринована в проста, но ароматна смес от лимон, домати, чесън, билки и други подправки.
Необходими съставки:
Начин на приготвяне:
Стъпка 1: Направете по 3-4 диагонални разреза от всяка страна на рибата до самата кост. Изстискайте малко лимон върху нея. Овкусете рибата със сол и черен пипер. Оставете настрана.
Стъпка 2: Нарежете на ситно магданоза, лука (½ нарязана глава), босилека, доматите и чесъна. Добавете ги в кухненски робот или блендер. Блендирайте/импулсирайте, като добавяте олио/вода, ако е необходимо, докато съставките станат на пюре. Ако желаете, добавете пилешки бульон към пюрето и разбъркайте добре.
Стъпка 3: Изсипете маринатата върху рибата и внимателно я обръщайте напред-назад, докато се покрие отвътре и отвън.
За най-добри резултати оставете рибата да се маринова в хладилника до 24 часа.
Стъпка 4: Използвайте спрей за готвене, за да намажете с масло дъното на тавичка за печене, за да предотвратите залепването на рибата по тавата. Напръскайте рибата с 2 супени лъжици вода или олио и добавете чери доматите и останалите резени лук.
Стъпка 5: Печете в тава за печене (оставете я отворена) 230 C за около 15-20 минути, в зависимост от дебелината на рибата.
Необходими съставки:
ЗА СЬОМГАТА
1 килограм филе от сьомга, нарязано на 4 тънки порции (с кожата)
ЗА ТЕРИЯКИ СОСА
3/4 чаша соев сос
3/4 чаша Мирин (оризово вино)
1/2 чаша захар (бяла или кафява)
1 чаена лъжичка ситно смлян чесън (по избор)
1 чаена лъжичка ситно смлян джинджифил (по избор)
ЗА НОРИ КОНФЕТИТЕ ОТ ПРЕПЕЧЕН СУСАМ
1 20-см квадратен лист Нори, нарязан с ножица на 2.5-см ленти. Подредете лентите една върху друга и ги нарежете напречно на конфети с размери 2.5 см на 6 мм.
2 супени лъжици черен или бял сусам, или смес от двете.
ЗА ОРИЗА ЗА СУШИ
2 чаши суши ориз (късозърнест ориз)
2/3 чаша домашно приготвен подправен оризов оцет.
ЗА СПАНАКА СОТЕ
500гр. пресен спанак, измит
1 супена лъжица азиатско сусамово олио
Кошерна сол
ЗА ГАРНИТУРИТЕ
1 връзка пресен лук, измит и нарязан на колела.
1 авокадо, обелено, почистено от костилките и нарязано на филийки
Начин на приготвяне
Стъпка 1: Пригответе соса терияки: В малка тенджера сложете соевия сос, мирина, захарта, чесъна (ако използвате) и джинджифила (ако използвате) да заврат. Намалете температурата и оставете да къкри, непокрито, докато леко се сгъсти, за около 10 минути. Отстранете от огъня и оставете настрана, за да се охлади.
Стъпка 2: Запечете нори и сусамовите семена: Запечете нори и сусамовите семена в горещ тиган за минута-две, като разбърквате и подхвърляте постоянно, докато сусамовите семена започнат да стават леко кафяви. Прехвърлете в купа и оставете настрана.
Стъпка 3: Направете ориза за суши: Изплакнете ориза, за да отстраните излишната скорбяла, като го поставите в голяма купа и го покриете с един сантиметър вода. Разбъркайте ориза с ръце. Излейте мътната вода. Повторете това още 2 или 3 пъти. Отцедете ориза в цедка с фина мрежа и го сварете според указанията на опаковката. (около 2 1/2 чаши вода на 2 чаши ориз и 15 минути варене на тих огън, покрито) Отстранете ориза от котлона и го оставете да престои, покрит, за 10 минути.
Стъпка 4: Приготвяне на спанака: Загрейте 1 супена лъжица сусамово олио на средна температура в голям тиган. Добавете спанака и 2 с.л. вода в тигана. Покрийте тигана и го оставете за 2 минути. Отворете капака и разбъркайте. Спанакът ще е почти увяхнал. Гответе, като разбърквате, още около минута, докато увяхне напълно. Поръсете с една-две щипки сол. Отстранете от огъня.
Стъпка 5: Пригответе сьомгата: Загрейте фурната на печене и поставете решетката на 8 см от горната част. Поставете сьомгата с кожата надолу върху застлана с фолио тавичка. Изсипете 1/4 чаша сос терияки в отделна малка купа, за да го използвате за глазиране на сьомгата. Намажете сьомгата със соса терияки и гответе за две минути под грила. Извадете сьомгата от фурната и намажете отгоре с още сос терияки. Върнете във фурната и гответе още 1-3 минути до желаната от вас степен на готовност.
Стъпка 6: Сглобете купичките с ориз: Сложете ориза и спанака на дъното на купа. Сложете сьомгата отгоре. (ако предпочитате сьомга без кожа, тя ще се обели лесно) Гарнирайте с резени авокадо. Поръсете с лука и конфети от нори и салам. Напръскайте със сос терияки. Повторете за всяка купа.
Необходими съставки:
Начин на приготвяне:
➡️➡️➡️ Малките октоподи трябва да се варят за около 7 минути, средните - около 20 минути, но по-големите октоподи обикновено се варят по правило 35 минути на 1 кг тегло.
Дали продуктът е готов, се проверява с клечка за зъби. Необходимо е да се пробие тялото и ако клечката за зъби влезе без проблеми, тогава месото е сготвено. След варенето е необходимо пълно охлаждане
Панирано филе от Треска „Аляска"
Необходими съставки:
Начин на приготвяне:
Коктейлът със скариди е най-луксозното предястие и ТОВА е най-добрата рецепта за коктейли от скариди - просто добавете шампанско.
Необходими продукти:
1-во правило на коктейла със скариди: трябва да приготвите сами коктейлния сос.
Съставки за соса:
Как да си направите соса?
Просто вземете всички онези пикантни, ароматни съставки за коктейлен сос, изброени по-горе, и ги разбъркайте заедно. Подгответе соса поне час-два по-рано, може дори и от предната вечер.
Съхранявайте го в хладилника. Това ще позволи на вкусовете да се слеят, правейки соса изключително вкусен.
2-ро правило: Не трябва да пресготвяте Вашите скариди
Ето как да поширате скариди, така че да се окажат идеално готови за коктейли от скариди:
Кипнете малко вода! Всъщност сварете лимонена вода, но ще поговорим повече за тази лимонова пошираща течност след секунда
Запарете. След като водата заври, намалете топлината до по-леко варене - поширането е деликатно изкуство, което изисква деликатно варене.
Добавете скаридите с черупките. Скаридите ще запазят много повече вкус, ако ги поширате с черупки. Ще ги обелите, след като са сготвени.
Поширане! Процес от две стъпки. Първо, задушете леко скаридите в продължение на четири минути. Второ, намалете топлината и ги оставете да седят във водата още две минути.
Отцедете! Не ги изплаквайте, но ги оставете да се охладят. И веднага щом са достатъчно охладени за докосване, обелете ги и ги изчистете.
Охлаждане! Трябва да охладите добре тези перфектно поширани скариди - поне два часа.
Тайните на течността за поширане
За да запазим нашата рецепта за коктейли от скариди възможно най-проста и лесна, ние призоваваме само за един лимон в нашата течност. НО. Можете да ароматизирате течността за поширане повече, ако искате! Ето няколко билки и подправки, които стават чудесни добавки към течността ви за поширане на скариди:
Как да направите коктейла?
Забравете купите за сервиране. Коктейлът от скариди трябва да е поне толкова добър, колкото този. Ето как да приготвите най-добрия коктейл от скариди, който приятелите ви някога са опитвали:
Печена Ципура с лимон и розмарин
Сервирайте я с бяло вино, лимон и розмарин и ще се насладите на едно наистина вкусно ястие. Богата на желязо и витамини, ципурата е чудесен избор и за вашата диета. Печенето и във фурната придава страхотен вкус и приготвянето не отнема прекалено много усилия, така че е това е чудесна рецепта, която да опитате.
Необходими продукти:
Начин на приготвяне:
Стъпка 1: Загрейте фурната до 200C, (180C вентилатор). Поставете рибите върху лист за печене, една до друга. Разпределете стръкчетата розмарин и лимон между тях, като ги натъпчете в кухината на рибите. Залейте с бялото вино и зехтина и добавете обилно подправка за риба. Печете във фурната за 20 минути.
Стъпка 2: Проверете дали рибата е приготвена, като вкарате малък остър нож в най-дебелото парче риба и погледнете дали плътта е станала хубаво бяла. Сервирайте наведнъж със соковете от тавата с маслини към всяка порция
Лесна рецепта за медена сьомга с чесън – една от най-добрите рецепти за сьомга.
Сосът е чеснов, сладък и лепкав с прости съставки. Рецептата отнема само 15 минути за приготвяне, което я прави чудесен избор за бърз обяд или вечеря!
Вкусният сос от мед и чесън прави тази сьомга изключително сочна и пълна с вкусове.
Съставки:
Начин на приготвяне
Стъпка 1: Първо подправете филетата сьомга със сол, черен пипер и лют червен пипер.
Стъпка 2: След това направете медения чеснов сос, като смесите съставките заедно.
Стъпка 3: Последната стъпка е загряването на грил тиган и приготвяне на сьомгата с чесъна и соса.
Печенето на грил прави тази рецепта изключително вкусна и достойна за всеки ресторант ???? ???? ????
Прекрасно ястие за четирима души. Целият лаврак се пече върху слой картофи с билки дресинг, поднесен с орехова салата с тиква.
Съставки за салатата от тиква и орехи:
Съставки за рибата:
Начин на приготвяне:
Стъпка 1: За салатата подредете тиквата в плитка тава. В тенджера смесете оцета, захарта, семената от кориандър и 200 мл. вода, след това оставете да заври. Изсипете тази смес върху тиквата, добавете люспи от лют червен пипер и мащерка, покрийте и оставете да се пече поне 1 час.
Стъпка 2: Загрейте фурната до 200C / 180C вентилатор /.
Стъпка 3: За дресинга разбъркайте маслото, лимоновия сок, солта и малко черен пипер, след което разбъркайте с ригана.
Стъпка 4: За печената риба - поставете картофите в голяма форма за печене, в която рибата може да лежи по дължина или по диагонал. Добавете 6 супени лъжици дресинга, чесъна и аншоа. Поръсете добре, разпределете на равномерен слой и печете 30–35 минути.
Стъпка 5: Междувременно направете прорези на месото на рибата на 5-6 места от всяка страна. Подправете прорезите със сол и черен пипер, след което я напълнете с лимон, дафинови и лимонови листа, ако използвате.
Стъпка 6: Извадете картофите от фурната и ги освободете от дъното на формата, ако са залепнали. Намажете външната страна на рибата с малко от останалия дресинг и подправете със сол и черен пипер. Поставете върху картофите и изсипете останалата смес в прорезите на рибата. Върнете във фурната за 35 минути или докато рибата се сготви и картофите омекнат.
Стъпка 7: Когато сте готови за сервиране, разделете тиквата между четири чинии и добавете щедри порции рукола. Поръсете с орехи и пармезан, залейте със зехтин и подправете със сол и черен пипер. Сервирайте веднага с рибата и картофите.
Нашата рецепта за Омлет от рикота с бекон, горещо пушена сьомга и тиквички ще ви изненада много приятно с богатството на вкусове. Приготвя се само за около 20 минути⏰
Ето и съставките:
Начин на приготвяне:
Стъпка 1: Загрейте олио в незалепваща тенджера на умерен огън. Добавете бекона и гответе, разбърквайки, за 4-5 минути, докато стане хрупкав. Добавете тиквичките и аспержите и варете 2-3 минути, докато омекнат. Добавете сьомгата, след това отстранете тигана от огъня, подправете и залейте с лимонов сок. Прехвърлете сместа в купа.
Стъпка 2: Избършете тигана и го върнете на средно силен огън. Леко разбийте яйцата с рикота, след което подправете. Разтопете 10 грама масло в тигана, след това добавете половината яйчена смес, като я завъртите, за да покрие основата. Когато току-що стегнат, разпръснете половината семена и нигела по центъра на омлета, след това сгънете другата страна върху пълнежа. Наклонете тигана под ъгъл и внимателно плъзнете омлета върху чиния. Повторете с останалото масло, яйчената смес, плънката и семената.
Стъпка 3: Сервирайте веднага като украсите с копър (ако използвате) и с лимонови клинове отстрани.
Тази гръцка салата представлява запечено филе от сьомга с краставица, домат, маслини, червен лук, авокадо и сирене фета, всички овкусени в дресинг от чесън и билки. Опция за по-лека храна, която е свежа, цветна и напълно вкусна!
Съставките:
За салатата:
За дресинга:
Начин на приготвяне:
Стъпка 1: Подправете филетата сьомга със сол и черен пипер.
Стъпка 2: Загрейте 2-те чаени лъжички зехтин в голям тиган на силен огън.
Стъпка 3: Добавете сьомгата и гответе в продължение на 4-6 минути на страна или докато придобие златист цвят.
Стъпка 4: Докато сьомгата се готви, в голяма купа поставете марулята, доматите, краставиците, маслините, червения лук, фета, копъра и чушката. Разбъркайте внимателно, за да се смесят. Подредете авокадото отгоре.
Стъпка 5: В малка купа разбийте всички съставки за дресинга.
Стъпка 6: Оставете сьомгата да се охлади за 5-7 минути. Поставете филетата сьомга върху сместа от салата. Полейте дресинга върху салатата, след което сервирайте.
Скаридите са предпочитано леко предястие в приятните пролетно – летни вечери, особено в компанията на хубаво бяло вино.
Ще ви издадем една тайна рецепта за Пикантна Thai Паста със Скариди, която е супер лесна за приготвяне и с която несъмнено ще зарадвате своите близки.
Съставки:
Начин на приготвяне:
Стъпка 1: Оставете голяма тенджера с вода да заври. Добавете спагетините и варете 3 до 5 минути или до ал денте; След това отцедете.
Стъпка 2: В средна по големина купа смесете заедно пастата, домата, зеления лук, скаридите и фъстъчения Thai сос. Покрийте и охладете в хладилника 8 часа или за една нощ.
Начин на приготвяне:
Съставки:
Начин на приготвяне:
Стъпка 1: Изплакнете калмарите с течаща вода и ги отцедете. Нарежете ги на пръстени по 1 см, а ако са по-големи, на пръстени по 4см ширина. Пипалата оставете цели.
Стъпка 2: Прехвърлете всичко е голяма купа и добавете съставките за маринатата. Разбъркайте старателно с ръка и оставете в хладилника за поне 15 мин до 1 час.
Стъпка 3: Междувременно смесете всички съставки за сухото покритие в голяма купа.
Стъпка 4: Когато сте готови да готвите, налейте 5 до 7 см зехтин за готвене или олио в средно голяма дълбока тенджера. Загрейте на средно-висока температура, докато мазнината достигне 190-200C температура.
Стъпка 5: Докато чакате мазнината да загрее, отцедете калмарите добре. След като ги отцедите, изхвърлете течността. Сложете половината от сместа за паниране и половината калмари в торба/плик с цип, разклатете добре и след това прехвърлете всичко в купа.
Стъпка 6: Отделете парчетата калмари и ги поставете върху голямо сито или решетъчна лъжица и спуснете с горещата мазнина. Добавяйте малки порции наведнъж, така че съдът да не се препълва. Пържете, докато калмарите станат златисто-кафяви, 2 до 3 минути след това извадете и отцедете внимателно.
Стъпка 7 (по желание): Ако искате да представите ястието като в ресторант, запържете листа босилек и люти чушки за гарнитура. Изсушете ги старателно и ги пуснете в мазнината с помощта на решетъчна лъжица. Тази стъпка може да причини пръски, тъй като босилекът съдържа много течност. Пържете за 30 секунди или докато листата на босилека станат тъмни и хрупкави. Прехвърлете в чиния, за да се охлади.
Стъпка 8: Сервирайте калмарите. Може също да сервирате и сосове като кетчуп, майонеза, горчица.
Съставки:
За маринатата:
За панировката:
Лаврак по Средиземноморски е една класическа, но в същото време и изтънчена рецепта, която има своите тънкости и малки тайни
Линк към рецептата на сайта
Ние от Alexfish ще Ви разкажем как можете да приготвите тази страхотна риба съвсем лесно в домашни условия и да зарадвате хората, които обичате
Начин на приготвяне:
СТЪПКА 1: Загрейте фурната до 180 °C / вентилатор 160 °C /. Поставете чери домати в купа, залейте с вряла вода от чайника и оставете за 30 секунди. Отцедете, освежете под студена вода, след това отлепете корите. Обелете и нарежете доматите, след това сложете в тиган на слаб огън със зехтина, лимоновия сок, семената на кориандъра и босилека. Затоплете за 15 минути. Подправете добре.
СТЪПКА 2: В купа смесете руколата, магданоза, чери доматите и лимоновата кора.
СТЪПКА 3: Загрейте тиган за печене на умерен огън, измийте копъра с малко масло и сложете в тигана за 5-6 минути, като от време на време разбърквате. Оставете настрани.
СТЪПКА 4: Подправете лаврака. Загрейте малко олио в тиган на средно силен огън. Запържете рибата за 1 минута от всяка страна, след това поставете върху лист за печене и печете 5 минути.
СТЪПКА 5: Разделете салатата, рибата, соса и копъра по чиниите и залейте салатата с екстра върджин зехтин.
Съставки:
Стъпка 1: Намажете с мазнина тава с диаметър от 20 см. Комбинирайте бульона, лимоновата кора и 2 чаши (500 ml) вода в голяма тенджера на силен огън. Оставете да заври. Добавете царевичното брашно на тънка, постоянна струя, при непрекъснато разбъркване. Намалете топлината до минимум. Гответе и бъркайте 5 минути или докато полентата заври и се сгъсти. Отстранете от огъня. Добавете сметаната, накълцания копър и лука и разбъркайте, за да се смесят. Подправете със сол и черен пипер. Изсипете сместа в подготвената тава и изгладете повърхността. Поставете в хладилника за 2 часа или докато стегне.
Стъпка 2: Обърнете полентата върху чиста работна повърхност. Използвайте голям остър нож, за да нарежете парчета с размери 2cm x 10cm. Загрейте 1 супена лъжица от маслото в незалепващ тиган на умерен огън. Добавете половината парчета от полента и гответе, обръщайки, за 5 минути или докато станат хрупкави и светло златисти.
Прехвърлете в чиния, застлана с хартиена кърпа. Повторете с останалата полента.
Стъпка 3: Разбийте лимоновия сок и останалото масло заедно в малка кана. Подправете със сол и черен пипер.
Стъпка 4: Подредете хрупкавите парченца от полентата, пушената сьомга, авокадото, краставицата, руколата и кресонът върху поднос за сервиране. Поръсете с клончета копър и лимонова кора. Полейте с лимоновия дресинг, който сте подготвили.
Съставки:
Сушито е традиционно японско ястие от варен, подправен ориз обикновенно гарниран с риба или други морски продукти, а и в много случа само с плодове или зеленчуци. Първоначално сушито не е било деликатесът, който всички познаваме днес. Древните Японци използвали ориз за да консервират риба. Между пластовете от сол и ориз рибата била поставяна да седи за няколко месеца, след което ориза се изхвърлял, а рибата била готова. С времето Японците харесали ориза и започнали да го консумират, а по-късно д-р Матсумо Йошичи подправил ориза с оцет, което подобрило вкуса на ориза и спомогнало за по-бързото му приготвяне. Така в средата на XVII век била родена една от първите алтернативи на бързата храна т.нар. Fast Food, която и до днес е любима храна по цял свят – Суши
Необходими продукти за 6 рола (порции):
Начин на приготвяне :
Подготовка:
Варене:
Сложете оризът в съд за варене и добавете водата, която трябва да го покрие не повече от два пръста. Започнете да варите на най-висока температура, до завиране на водата, като непрекъснато бъркате.
След като водата заври, похлупете с капак и намалете котлона на минимална температура. Оставете оризът да се готви без да отваряте капака. Проверявайте на всеки 7-8 минути, докато не сте сигурни, че е готов. Оризът е готов, когато всичката вода се е изпарила и в съда е останал само ориз. Важно е да уцелите точният момент, когато оризът е попил водата напълно и не е залепнал за дъното на съда. Изсипете оризът в по-широк съд, където ще можете да разбъркате в по-късен етап. Ако част от оризът е загорял по дъното, го оставете, иначе рискувате да развалите вкуса на сушито.
В отделен съд пригответе оцетът за ориза. Включете котлона на средна температура. В удобен за бъркане съд сложете оризовият оцет, солта и захарта. Бъркайте докато захарта се разтопи.
Топлата смес от оризов оцет се изсипва при все още топлият ориз и с дървена лъжица започва да се бърка. Много е важно да бъркате внимателно без да мачкате оризът.
Японците използват специфична техника, която изглежда като рязане с нож. Първо разделяте/разрязвате ориза през средата и го обръщате, след това в обратна посока и т.н. Другото важно нещо при бъркането на оризът е използването на дървена лъжица. Японците казват, че дървото е единственият материал, който не реагира с ориза и няма да развали вкуса му.
След като сте объркали ориза добре, завийте с кърпа и оставете да престои докато изстине добре на стайна температура, и никога в хладилник. Вашият ориз за суши е готов!
Оризът се измива много старателно, докато водата, под която тече, стане прозрачна. След това се залива със студена вода в пропорцията, указана на опаковката. Поставя се на котлона да ври. Щом на повърхността му се образуват тунелчета, огънят се намалява и оризът се оставя за още 5-10 минути да поври, като се покрива с капак. След като оризът се свари, капакът на съда се отстранява и вместо него се поставя хавлиена кърпа. Оризът се оставя да се охлади. През това време се приготвя сосът за ориза. За целта се смесват оризовият оцет, захарта, миринът и сола. Бъркат се, докато захарта се разтвори. С тази смес се залива оризът и се разбърква старателно с шпатула. Върху бамбукова рогозка се разстилат листата от водорасли нори, като те се поставят с лъскавата страна надолу. Върху тях с мокри ръце се разпределя оризът, като е важно да се оставя по 1 см разстояние до края на водораслите. В центъра се поставя суровата сьомга и парченца авокадо, като е важно продуктите да са нарязани така, че да се поставят лесно в една линия. След това сушито се навива старателно и стегнато с помощта на рогозката. Нарязва се с остър нож и се сервира със соев сос.
250 г ориз за суши
4 листа водорасли нори
3 с.л. оризов оцет
2 с.л. захар
1 с.л. мирин
1 ч.л. сол
100 г сьомга
1 авокадо
соев сос
Оризът (250 г) се измива много старателно, докато водата, под която тече, стане прозрачна. След това се залива със студена вода в пропорцията, указана на опаковката. Поставя се на котлона да ври. Щом на повърхността му се образуват тунелчета, огънят се намалява и оризът се оставя за още 5-10 минути да поври, като се покрива с капак. След като оризът се свари, капакът на съда се отстранява и вместо него се поставя хавлиена кърпа. Оризът се оставя да се охлади. През това време се приготвя сосът за ориза. За целта се смесват оризовият оцет (3 с.л.), захарта (2 с.л.), миринът (1 с.л.) и солта (1 ч.л.). Бъркат се, докато захарта се разтвори. С тази смес се залива оризът и се разбърква старателно с шпатула. Върху бамбукова рогозка се разстилат листата от водорасли нори (4 листа), като те се поставят с лъскавата страна надолу. Върху тях с мокри ръце се разпределя оризът, като е важно да се оставя по 1 см разстояние до края на водораслите. В центъра се поставя настърганият морков (1 бр), топеното сирене или сиренето Крема (100 г), листата свежа зелена салата (2 листа) и бланшираните за няколко минути и почистени от люспите скариди (100 г), като е важно продуктите да са нарязани така, че да се поставят лесно в една линия. След това сушито се навива старателно и стегнато с помощта на рогозката. Нарязва се с остър нож и се сервира със соев сос, уасаби и джинджифил.
250 г ориз за суши
4 листа водорасли нори
3 с.л. оризов оцет
2 с.л. захар
1 с.л. мирин
1 ч.л. сол
1 морков
100 г сирене Крема
2 листа зелена салата
100 г скариди
соев сос
джинджифил
уасаби
Настъргана кора от лимона (1 бр) се смесва със сока от грейпфрута (1 бр). Прибавят се солта, бялото вино (100 мл.) и черният пипер (1 щип.), след което котлетите от сьомга (4 бр) се заливат със сместа и се оставят в хладилник да се мариноват за поне половин час. Щом се маринова, сьомгата се изпържва на скара или в нагорещен и посипан със зехтин (2 с.л.) оребрен тиган. Котлетите се пържат по две минути от всяка страна, след което в тигана се добавя и сокът от маринатата. Рибата се задушава в получения сос още 3-4 минути от всяка страна. Сьомгата се сервира гореща, поръсена със ситно нарязан пресен магданоз. Гарнира се със свежа салата според сезона.
Филето от сьомга (800 г) се нарязва на парчета с дебелина 4 см. Парчетата се поставят в тавичка и се поливат отгоре с по една супена лъжица босилеково песто. Отгоре се поръсват с каперси. Чери доматите (200 г) се слагат цели между парчетата риба. Ястието се полива със зехтин и се слага за 15-20 минути в загрята на 220 градуса фурна.
Тази рецепта е изключително бърз вариант за приготвяне на сьомга. Освен това съдържа голямо количество от жизненоважните омега 3 мастни киселини, както и витамини B3 и B12.
Филето от сьомга (450 г) се посолява и в него се втриват настъргана лимонова кора (1 с.л.) и пресован или нарязан на ситни кубчета чесън (4 скилидки).
В купа се смесват соевият сос (50 мл.), течният мед (50 мл.), водата (50 мл.) и зехтинът (40 мл.). Разбиват се до получаване на хомогенна смес и с нея се залива филето от сьомга. То се оставя в тази марината за минимум два часа в хладилник. След това се поставя в тава заедно с маринатата и се пече в умерена фурна около половин час или повече, като е важно периодично да се полива с маринатата по време на печенето.
Маринованата сьомга е удивителна на вкус и се сервира гореща, като по желание може да се украси със стръкчета пресен розмарин и резени лимон.
Пъстървите се почистват от вътрешностите и се посоляват отвътре и отвън. Намазват се отвън със зехтин. Отвътре се слагат няколко резенчета чесън, стъркче мащерка и стръкче розмарин.
Решетката на скарата се намазва с малко зехтин и рибите се слагат да се пекат за около 8 минути от всяка страна, докато хванат хрупкава коричка. Поднасят се, поръсени със ситно нарязан див лук, и може да се гарнират с ориз, картофи или задушени зеленчуци.
Лимоновият сок (100 мл.) се смесва с накълцания чесън (4 скилидки), куркумата (1/4 ч.л.), черният пипер (1 щип.) и солта. Разбърква се старателно и с получената марината се заливат почистените от люспите сурови скариди (1/2 кг).
След половин час те се отцеждат и се запържват в разтопеното масло (150 г). Когато скаридите са почти готови, тоест след броени минути, се добавя и лимоновата марината. Задушаването продължава до пълна готовност на ястието.
Скаридите в масло се поднасят топли и поръсени със ситно нарязан пресен магданоз (4 стръка).
Чесънът се обелва и накълцва на ситно. Задушава се до омекване в маслото. След това към чесъна се добавят скаридите подправките и лимоновият сок. Бъркат се докато порозовеят и сосът почти се изпари. Накрая се прибавят връхчета розмарин и скаридите се разбъркват. Сервират се веднага.
Калмарите (1/2 кг) се нарязват на кръгчета и се запържват с нарязани наситно лук (1 глава) и чесън (4 скилидки). След 3-4 минути се добавят доматите (1/2 кг) и маслините (100 г) и се задушава на тих огън за 10-12 минути. По желание, може да се добави малко захар. Накрая се овкусява със сол, пипер и ситно нарязан пресен магданоз (1 връзка).
Лентите от калмари се нанизват зигзагообразно на дървени шишове, предварително киснати в студена вода за 20 минути. Слагат се в предварително нагорещения грил и се изпичат за 1-2 минути.
За да се приготви сосът териаки, се слагат ситно нарязаният лук (1 глава), настърганият джинджифил (1 ч.л.), оцетът (1/4 ч.ч.), соевият сос (2 с.л.), медът (1 с.л.) и лимоновият сок (2 с.л.) в малка купа на среден огън. Щом сосът се сгъсти, се прибавя сусамовото масло (1 ч.л.) и втората лъжица лимонов сок. Разбърква се добре. Печените шишчета от калмари се поднасят със соса. Консумират се топли със зелена салата.
Октоподът (1 кг) се вари половин час в гореща подсолена вода. След това се измива със студена вода и се отцежда. Лукът (1 глава) се нарязва на ситно и се задушава в сгорещения зехтин (2 с.л.). Прибавя се скълцаният чесън (2 скилидки) и се разбърква. Добавя се захарта (1 ч.л.) и пак се разбърква. Доматите (3 бр), предварително попарени, обелени и нарязани, се слагат при лука и задушаването продължава. Слагат се солта, черният пипер, розмаринът и кетчупът (2 с.л.). Разбърква се. В тази смес се слага и предварително свареният октопод, както и разполовените зелени маслини (10 бр). Ястието ври на тих огън още 8-10 минути. Поднася се топло, украсено със стръкче пресен розмарин.
Фирмата е основана през 1991 година като частна семейна компания специализирана в продажбата и дистрибуцията на морски продукти. В годините Алексфиш е разширявала дейността си непрекъснато. През 2013 година компанията отваря своя собствена производствена и логистична база в ж.к. Враждебна, където се преработва основно сьомга и други видове риба, за направата на сурови и пушени филета с най-модерните машини в световен мащаб.
Днес компанията е вносител и производител на морски и суши продукти от повече от 30 страни по целия свят. Към момента асортимента надхвърля 1400 продукта в категории замразени, охладени, сухи и нeхранителни продукти. Продукцията на компанията се разпространява успешно във водещите ресторанти, хотели и хипермаркети в България. Като също така се извършва износ към 5 страни от Европейския съюз.