Рецепта
Информация

Запечен Лаврак в сол


Необходими продукти:

 

  • 2 цели Лаврака, почистени, с тегло 500-750 г всеки
  • ½ лимон, нарязан на тънки резени
  • 4 пресни дафинови листа
  • 8 стръка пресен магданоз
  • 8 стръка мащерка

 

За солената коричка:

 

  • 8 белтъка
  • 1,5 кг трапезна сол
  • 10 стръка мащерка, набрани листа

 

Начин на приготвяне:

 

  1. Загрейте предварително фурната до 200°C
  2. За да приготвите солената коричка, разбъркайте добре солта, белтъците и листата от мащерка в купа, докато се получи суха паста.
  3. Поставете резените лимон, мащерката, дафиновите листа и магданоза в кухината на рибата.
  4. Застелете тава за печене с хартия за печене, защитена с мазнина, и разпределете една трета от белтъчната смес върху тавата.
  5. Поставете Лаврака отгоре и с лъжица залейте с останалата смес, така че рибата да е напълно покрита.
  6. Печете рибата във фурната за 30-35 минути или докато стане хрупкава.
  7. Внимателно разчупете солената коричка, отстранете я от рибата и я изхвърлете. Обелете кожата от рибата и я поставете в чиния за сервиране.

logo
За нас и нашата дейност

Фирмата е основана през 1991 година като частна семейна компания специализирана в продажбата и дистрибуцията на морски продукти. В годините Алексфиш е разширявала дейността си непрекъснато. През 2013 година компанията отваря своя собствена производствена и логистична база в ж.к. Враждебна, където се преработва основно сьомга и други видове риба, за направата на сурови и пушени филета с най-модерните машини в световен мащаб.

Днес компанията е вносител и производител на морски и суши продукти от повече от 30 страни по целия свят. Към момента асортимента надхвърля 1400 продукта в категории замразени, охладени, сухи и нeхранителни продукти. Продукцията на компанията се разпространява успешно във водещите ресторанти, хотели и хипермаркети в България. Като също така се извършва износ към 5 страни от Европейския съюз.