

Коктейлът със скариди е най-луксозното предястие и ТОВА е най-добрата рецепта за коктейли от скариди - просто добавете шампанско.
Необходими продукти:
1-во правило на коктейла със скариди: трябва да приготвите сами коктейлния сос.
Съставки за соса:
Как да си направите соса?
Просто вземете всички онези пикантни, ароматни съставки за коктейлен сос, изброени по-горе, и ги разбъркайте заедно. Подгответе соса поне час-два по-рано, може дори и от предната вечер.
Съхранявайте го в хладилника. Това ще позволи на вкусовете да се слеят, правейки соса изключително вкусен.
2-ро правило: Не трябва да пресготвяте Вашите скариди
Ето как да поширате скариди, така че да се окажат идеално готови за коктейли от скариди:
Кипнете малко вода! Всъщност сварете лимонена вода, но ще поговорим повече за тази лимонова пошираща течност след секунда
Запарете. След като водата заври, намалете топлината до по-леко варене - поширането е деликатно изкуство, което изисква деликатно варене.
Добавете скаридите с черупките. Скаридите ще запазят много повече вкус, ако ги поширате с черупки. Ще ги обелите, след като са сготвени.
Поширане! Процес от две стъпки. Първо, задушете леко скаридите в продължение на четири минути. Второ, намалете топлината и ги оставете да седят във водата още две минути.
Отцедете! Не ги изплаквайте, но ги оставете да се охладят. И веднага щом са достатъчно охладени за докосване, обелете ги и ги изчистете.
Охлаждане! Трябва да охладите добре тези перфектно поширани скариди - поне два часа.
Тайните на течността за поширане
За да запазим нашата рецепта за коктейли от скариди възможно най-проста и лесна, ние призоваваме само за един лимон в нашата течност. НО. Можете да ароматизирате течността за поширане повече, ако искате! Ето няколко билки и подправки, които стават чудесни добавки към течността ви за поширане на скариди:
Как да направите коктейла?
Забравете купите за сервиране. Коктейлът от скариди трябва да е поне толкова добър, колкото този. Ето как да приготвите най-добрия коктейл от скариди, който приятелите ви някога са опитвали:
Фирмата е основана през 1991 година като частна семейна компания специализирана в продажбата и дистрибуцията на морски продукти. В годините Алексфиш е разширявала дейността си непрекъснато. През 2013 година компанията отваря своя собствена производствена и логистична база в ж.к. Враждебна, където се преработва основно сьомга и други видове риба, за направата на сурови и пушени филета с най-модерните машини в световен мащаб.
Днес компанията е вносител и производител на морски и суши продукти от повече от 30 страни по целия свят. Към момента асортимента надхвърля 1400 продукта в категории замразени, охладени, сухи и нeхранителни продукти. Продукцията на компанията се разпространява успешно във водещите ресторанти, хотели и хипермаркети в България. Като също така се извършва износ към 5 страни от Европейския съюз.