Рецепта
Информация

Коктейл от скариди


Коктейлът със скариди е най-луксозното предястие и ТОВА е най-добрата рецепта за коктейли от скариди - просто добавете шампанско.

 

Необходими продукти:

 

  • 200мл. кетчуп
  • 1/4 чаша пикантен сос от хрян
  • 2 супени лъжици сос Уорчестър
  • 1 1/2 ч.л. Дижонска горчица
  • 1/2 ч.л. Табаско
  • 2 супени лъжици ябълково пюре
  • 1 ч.л. лимонова кора
  • 1 кг едри скариди, с черупки
  • 1 лимон, наполовина
  • Лимонови резени за сервиране

 

1-во правило на коктейла със скариди: трябва да приготвите сами коктейлния сос.

 

Съставки за соса:

 

  • Кетчуп – бихме препоръчали Heinz.
  • Пикантен сос от хрян.
  • Сос Уорчестър
  • Дижонска горчица
  • Сос Табаско
  • Ябълково пюре
  • Лимонови кори

 

Как да си направите соса?

 

Просто вземете всички онези пикантни, ароматни съставки за коктейлен сос, изброени по-горе, и ги разбъркайте заедно. Подгответе соса поне час-два по-рано, може дори и от предната вечер.

Съхранявайте го в хладилника. Това ще позволи на вкусовете да се слеят, правейки соса изключително вкусен.

 

2-ро правило: Не трябва да пресготвяте Вашите скариди

 

Ето как да поширате скариди, така че да се окажат идеално готови за коктейли от скариди:

 

Кипнете малко вода! Всъщност сварете лимонена вода, но ще поговорим повече за тази лимонова пошираща течност след секунда

Запарете. След като водата заври, намалете топлината до по-леко варене - поширането е деликатно изкуство, което изисква деликатно варене.

Добавете скаридите с черупките. Скаридите ще запазят много повече вкус, ако ги поширате с черупки. Ще ги обелите, след като са сготвени.

Поширане! Процес от две стъпки. Първо, задушете леко скаридите в продължение на четири минути. Второ, намалете топлината и ги оставете да седят във водата още две минути.

Отцедете! Не ги изплаквайте, но ги оставете да се охладят. И веднага щом са достатъчно охладени за докосване, обелете ги и ги изчистете.

Охлаждане! Трябва да охладите добре тези перфектно поширани скариди - поне два часа.

Тайните на течността за поширане

 

За да запазим нашата рецепта за коктейли от скариди възможно най-проста и лесна, ние призоваваме само за един лимон в нашата течност. НО. Можете да ароматизирате течността за поширане повече, ако искате! Ето няколко билки и подправки, които стават чудесни добавки към течността ви за поширане на скариди:

 

  • Цял лук
  • Пресен магданоз
  • Целина
  • Дафинови листа
  • Бяло вино
  • Зърна черен пипер
  • Лимонови кори

 

Как да направите коктейла?

 

Забравете купите за сервиране. Коктейлът от скариди трябва да е поне толкова добър, колкото този. Ето как да приготвите най-добрия коктейл от скариди, който приятелите ви някога са опитвали:

  1. Поширани скариди
  2. Натрошете лед! Разстелете го в плато непосредствено преди сервиране, като хубаво, ледено легло за вашите поширани скариди.
  3. Направете най-добрия коктейлен сос в света. 
  4. Купон! Сервирайте го и гледайте как изчезва.

logo
За нас и нашата дейност

Фирмата е основана през 1991 година като частна семейна компания специализирана в продажбата и дистрибуцията на морски продукти. В годините Алексфиш е разширявала дейността си непрекъснато. През 2013 година компанията отваря своя собствена производствена и логистична база в ж.к. Враждебна, където се преработва основно сьомга и други видове риба, за направата на сурови и пушени филета с най-модерните машини в световен мащаб.

Днес компанията е вносител и производител на морски и суши продукти от повече от 30 страни по целия свят. Към момента асортимента надхвърля 1400 продукта в категории замразени, охладени, сухи и нeхранителни продукти. Продукцията на компанията се разпространява успешно във водещите ресторанти, хотели и хипермаркети в България. Като също така се извършва износ към 5 страни от Европейския съюз.