Рецепта
Информация

Лаврак по Средиземноморски


Лаврак по Средиземноморски е една класическа, но в същото време и изтънчена рецепта, която има своите тънкости и малки тайни

Линк към рецептата на сайта

Ние от Alexfish ще Ви разкажем как можете да приготвите тази страхотна риба съвсем лесно в домашни условия и да зарадвате хората, които обичате

Начин на приготвяне:

СТЪПКА 1: Загрейте фурната до 180 °C / вентилатор 160 °C /. Поставете чери домати в купа, залейте с вряла вода от чайника и оставете за 30 секунди. Отцедете, освежете под студена вода, след това отлепете корите. Обелете и нарежете доматите, след това сложете в тиган на слаб огън със зехтина, лимоновия сок, семената на кориандъра и босилека. Затоплете за 15 минути. Подправете добре.

СТЪПКА 2: В купа смесете руколата, магданоза, чери доматите и лимоновата кора.

СТЪПКА 3: Загрейте тиган за печене на умерен огън, измийте копъра с малко масло и сложете в тигана за 5-6 минути, като от време на време разбърквате. Оставете настрани.

СТЪПКА 4: Подправете лаврака. Загрейте малко олио в тиган на средно силен огън. Запържете рибата за 1 минута от всяка страна, след това поставете върху лист за печене и печете 5 минути.

СТЪПКА 5: Разделете салатата, рибата, соса и копъра по чиниите и залейте салатата с екстра върджин зехтин.

Съставки:

  • 150 мл зехтин, плюс допълнително за мазане и готвене
  • Настъргана кора и сок от 1 лимон
  • 2 ч.л. Семена от кориандър
  • Шепа пресни листа босилек
  • 4 шепи листа от рукола
  • Шепа пресен магданоз
  • 400 г чери домати
  • 1 връзка копъра
  • 4 малки лаврака, почистени и без глави
  • Екстра върджин зехтин

logo
За нас и нашата дейност

Фирмата е основана през 1991 година като частна семейна компания специализирана в продажбата и дистрибуцията на морски продукти. В годините Алексфиш е раширявала дейността си непрекъснато. През 2013 година компанията отваря своя собствена производствена и логистична база в ж.к. Враждебна, където се преработва основно сьомга и други видове риба, за направата на сурови и пушени филета с най-модерните машини в световен мащаб.

Днес компанията е вносител и производител на морски и суши продукти от повече от 30 страни по целия свят. Към момента асортимента надхвърля 1400 продукта в категории замразени, охладени, сухи и нeхранителни продукти. Продукцията на компанията се разпространява успешно във водещите ресторанти, хотели и хипермаркети в България. Като също така се извършва износ към 5 страни от Европейския съюз.