Рецепта
Информация

Печена Ципура с лимон и розмарин


Печена Ципура с лимон и розмарин 

 

Сервирайте я с бяло вино, лимон и розмарин и ще се насладите на едно наистина вкусно  ястие. Богата на желязо и витамини, ципурата е чудесен избор и за вашата диета. Печенето и във фурната придава страхотен вкус и приготвянето не отнема прекалено много усилия, така че е това е чудесна рецепта, която да опитате.

 

Необходими продукти:

 

  • 4бр. риби, около 450гр. всяка, почистени
  • Няколко стръка розмарин
  • 2 лимона, нарязани на филийки
  • 100мл бяло вино
  • Подправка за риба
  • 4ч.л. зехтин
  • 200гр. Маслини по избор

 

Начин на приготвяне:

 

Стъпка 1: Загрейте фурната до 200C, (180C вентилатор). Поставете рибите върху лист за печене, една до друга. Разпределете стръкчетата розмарин и лимон между тях, като ги натъпчете в кухината на рибите. Залейте с бялото вино и зехтина и добавете обилно подправка за риба. Печете във фурната за 20 минути.

Стъпка 2: Проверете дали рибата е приготвена, като вкарате малък остър нож в най-дебелото парче риба и погледнете дали плътта е станала хубаво бяла. Сервирайте наведнъж със соковете от тавата с маслини към всяка порция

logo
За нас и нашата дейност

Фирмата е основана през 1991 година като частна семейна компания специализирана в продажбата и дистрибуцията на морски продукти. В годините Алексфиш е разширявала дейността си непрекъснато. През 2013 година компанията отваря своя собствена производствена и логистична база в ж.к. Враждебна, където се преработва основно сьомга и други видове риба, за направата на сурови и пушени филета с най-модерните машини в световен мащаб.

Днес компанията е вносител и производител на морски и суши продукти от повече от 30 страни по целия свят. Към момента асортимента надхвърля 1400 продукта в категории замразени, охладени, сухи и нeхранителни продукти. Продукцията на компанията се разпространява успешно във водещите ресторанти, хотели и хипермаркети в България. Като също така се извършва износ към 5 страни от Европейския съюз.