Рецепта
Информация

Запечена треска с панировка


Необходими продукти за 2 порции:

 

  • 500-600гр панирана треска „Аляска“ от Alexfish
  • Сол на вкус
  • Пипер на вкус
  • 1 лимон
  • По желание: сос тартар за сервиране

 

Начин на приготвяне:

 

Стъпка 1: Размразете филетата от треска „Аляска“ и загрейте фурната на 180 С.

Стъпка 2: Сложете пергаментова хартия за печене на дъното на тава, след което я напръскайте с незалепващ спрей за готвене или я намажете с олио. Наредете размразените филета.

Стъпка 3: Печете за около 16-20 минути. Времето във фурната зависи от дебелината, така че коригирайте за много тънки или много дебели рибни филета. Междувременно нарежете лимона на четири парчета.

Стъпка 4: Сервирайте печените рибни филета с лимоновите резенчета и сос тартар по желание.

logo
За нас и нашата дейност

Фирмата е основана през 1991 година като частна семейна компания специализирана в продажбата и дистрибуцията на морски продукти. В годините Алексфиш е разширявала дейността си непрекъснато. През 2013 година компанията отваря своя собствена производствена и логистична база в ж.к. Враждебна, където се преработва основно сьомга и други видове риба, за направата на сурови и пушени филета с най-модерните машини в световен мащаб.

Днес компанията е вносител и производител на морски и суши продукти от повече от 30 страни по целия свят. Към момента асортимента надхвърля 1400 продукта в категории замразени, охладени, сухи и нeхранителни продукти. Продукцията на компанията се разпространява успешно във водещите ресторанти, хотели и хипермаркети в България. Като също така се извършва износ към 5 страни от Европейския съюз.