

Нашата рецепта за Омлет от рикота с бекон, горещо пушена сьомга и тиквички ще ви изненада много приятно с богатството на вкусове. Приготвя се само за около 20 минути⏰
Ето и съставките:
Начин на приготвяне:
Стъпка 1: Загрейте олио в незалепваща тенджера на умерен огън. Добавете бекона и гответе, разбърквайки, за 4-5 минути, докато стане хрупкав. Добавете тиквичките и аспержите и варете 2-3 минути, докато омекнат. Добавете сьомгата, след това отстранете тигана от огъня, подправете и залейте с лимонов сок. Прехвърлете сместа в купа.
Стъпка 2: Избършете тигана и го върнете на средно силен огън. Леко разбийте яйцата с рикота, след което подправете. Разтопете 10 грама масло в тигана, след това добавете половината яйчена смес, като я завъртите, за да покрие основата. Когато току-що стегнат, разпръснете половината семена и нигела по центъра на омлета, след това сгънете другата страна върху пълнежа. Наклонете тигана под ъгъл и внимателно плъзнете омлета върху чиния. Повторете с останалото масло, яйчената смес, плънката и семената.
Стъпка 3: Сервирайте веднага като украсите с копър (ако използвате) и с лимонови клинове отстрани.
Фирмата е основана през 1991 година като частна семейна компания специализирана в продажбата и дистрибуцията на морски продукти. В годините Алексфиш е разширявала дейността си непрекъснато. През 2013 година компанията отваря своя собствена производствена и логистична база в ж.к. Враждебна, където се преработва основно сьомга и други видове риба, за направата на сурови и пушени филета с най-модерните машини в световен мащаб.
Днес компанията е вносител и производител на морски и суши продукти от повече от 30 страни по целия свят. Към момента асортимента надхвърля 1400 продукта в категории замразени, охладени, сухи и нeхранителни продукти. Продукцията на компанията се разпространява успешно във водещите ресторанти, хотели и хипермаркети в България. Като също така се извършва износ към 5 страни от Европейския съюз.