Рецепта
Информация

Печена Ципура в стил Рота


Необходими продукти:

 

  • 3 големи картофа, обелени и нарязани на дебели филийки
  • 5 с. л. зехтин
  • 1 голяма глава лук, нарязана на филийки
  • 1 скилидка чесън, нарязана
  • 1 голяма зелена чушка, без семена, нарязана на филийки
  • 300 г домати, обелени и нарязани
  • 1 дафинов лист
  • 2 x 400 г цяла Ципура, изчистена от люспите и вътрешностите
  • ½ лимон, само сок
  • 4 супени лъжици сухо бяло вино
  • малка шепа магданоз, листата са нарязани, за сервиране
  • сол и прясно смлян черен пипер

 

За пикадата:

 

  • Малка шепа магданоз, нарязан на ситно
  • 2 големи скилидки чесън, нарязани на едро
  • ½ ч.л. морска сол

 

Начин на приготвяне:

 

  1. Загрейте фурната на 180С.
  2. Подредете картофите в подходящ за фурната съд, достатъчно голям, за да побере цяла Ципура. Овкусете със сол и черен пипер и полейте с 2 с.л. олио. Печете за 20 минути.
  3. В тиган с капак загрейте 2 с.л. олио на средно слаб огън. Запържете лука, чесъна и пипера за 10-15 минути или докато омекнат. Добавете доматите, дафиновия лист и малко вода, покрийте с капак и гответе 15 минути.
  4. Овкусете рибата с ½ чаена лъжичка сол и 10 оборота черен пипер. Поставете я върху сварените картофи.
  5. За да направите пикадата, с помощта на хаванче и чукче смелете заедно магданоза, чесъна и солта, след което ги разпределете върху рибата.
  6. Добавете 4 супени лъжици вода и лимоновия сок в ястието, след което изсипете доматената смес върху всичко. Капнете останалото масло и виното и печете 20-25 минути.

 

Разпръснете магданоза отгоре и сервирайте веднага.

logo
За нас и нашата дейност

Фирмата е основана през 1991 година като частна семейна компания специализирана в продажбата и дистрибуцията на морски продукти. В годините Алексфиш е разширявала дейността си непрекъснато. През 2013 година компанията отваря своя собствена производствена и логистична база в ж.к. Враждебна, където се преработва основно сьомга и други видове риба, за направата на сурови и пушени филета с най-модерните машини в световен мащаб.

Днес компанията е вносител и производител на морски и суши продукти от повече от 30 страни по целия свят. Към момента асортимента надхвърля 1400 продукта в категории замразени, охладени, сухи и нeхранителни продукти. Продукцията на компанията се разпространява успешно във водещите ресторанти, хотели и хипермаркети в България. Като също така се извършва износ към 5 страни от Европейския съюз.