

Необходими продукти за 2 порции
1 яйце, разбито
Начин на приготвяне:
1. Загрейте фурната до 220°C. В тиган на средна температура разтопете маслото. Добавете чесъна и лука, като ги готвите, докато станат прозрачни.
2. Добавете спанака, солта и черния пипер и гответе, докато спанакът увяхне.
3. Добавете галетата, крема сиренето, пармезана и копъра, като разбърквате, докато сместа се смеси равномерно. Свалете от огъня и оставете настрана.
4. Върху дъска за рязане изгладете листа от бутер тестото. Поставете сьомгата в средата на тестото и овкусете от двете страни със сол и черен пипер.
5. Поставете няколко лъжици от спаначената смес върху сьомгата, като я заглаждате, за да не се разлива по стените.
6. Сгънете краищата на бутер тестото върху сьомгата и спанака, като започнете от по-дългите страни, а след това от по-късите краища. Отрежете излишното тесто от краищата, след което сгънете краищата отгоре. Обърнете увитата в бутер тесто сьомга и я прехвърлете върху лист за печене, застлан с пергаментова хартия.
7. Намажете с разбито яйце горната и страничните части на тестото. Направете прорези по горната част на тестото с нож, като издълбаете плитки диагонални линии, за да се получи кръстосана шарка.
8. Отново намажете горната част с яйцето. Печете за 20-25 минути, докато тестото придобие златистокафяв цвят.
Нарежете и сервирайте!
Фирмата е основана през 1991 година като частна семейна компания специализирана в продажбата и дистрибуцията на морски продукти. В годините Алексфиш е разширявала дейността си непрекъснато. През 2013 година компанията отваря своя собствена производствена и логистична база в ж.к. Враждебна, където се преработва основно сьомга и други видове риба, за направата на сурови и пушени филета с най-модерните машини в световен мащаб.
Днес компанията е вносител и производител на морски и суши продукти от повече от 30 страни по целия свят. Към момента асортимента надхвърля 1400 продукта в категории замразени, охладени, сухи и нeхранителни продукти. Продукцията на компанията се разпространява успешно във водещите ресторанти, хотели и хипермаркети в България. Като също така се извършва износ към 5 страни от Европейския съюз.