Рецепта
Информация

Wellington с филе от Сьомга


Необходими продукти за 2 порции

 

  • 2 супени лъжици масло
  • 2 скилидки чесън, нарязани
  • ½ средно голяма глава лук, нарязана на ситно
  • 140 г пресен спанак
  • 1 чаена лъжичка сол, за спанака
  • 1 чаена лъжичка черен пипер, за спанака
  • ⅓ чаша хлебни трохи (40 г)
  • 110 г крема сирене
  • ¼ чаша натрошено сирене пармезан (30 г)
  • 2 супени лъжици пресен копър, нарязан
  • 1 лист бутер тесто, омекнал на стайна температура
  • 1 филе от сьомга
  • 1 чаена лъжичка сол, за сьомгата
  • 1 чаена лъжичка черен пипер, за сьомгата

1 яйце, разбито

 

Начин на приготвяне:

 

1. Загрейте фурната до 220°C. В тиган на средна температура разтопете маслото. Добавете чесъна и лука, като ги готвите, докато станат прозрачни.

2. Добавете спанака, солта и черния пипер и гответе, докато спанакът увяхне.

3. Добавете галетата, крема сиренето, пармезана и копъра, като разбърквате, докато сместа се смеси равномерно. Свалете от огъня и оставете настрана.

4. Върху дъска за рязане изгладете листа от бутер тестото. Поставете сьомгата в средата на тестото и овкусете от двете страни със сол и черен пипер.

5. Поставете няколко лъжици от спаначената смес върху сьомгата, като я заглаждате, за да не се разлива по стените.

6. Сгънете краищата на бутер тестото върху сьомгата и спанака, като започнете от по-дългите страни, а след това от по-късите краища. Отрежете излишното тесто от краищата, след което сгънете краищата отгоре. Обърнете увитата в бутер тесто сьомга и я прехвърлете върху лист за печене, застлан с пергаментова хартия.

7. Намажете с разбито яйце горната и страничните части на тестото. Направете прорези по горната част на тестото с нож, като издълбаете плитки диагонални линии, за да се получи кръстосана шарка.

8. Отново намажете горната част с яйцето. Печете за 20-25 минути, докато тестото придобие златистокафяв цвят.

 

Нарежете и сервирайте!

logo
За нас и нашата дейност

Фирмата е основана през 1991 година като частна семейна компания специализирана в продажбата и дистрибуцията на морски продукти. В годините Алексфиш е разширявала дейността си непрекъснато. През 2013 година компанията отваря своя собствена производствена и логистична база в ж.к. Враждебна, където се преработва основно сьомга и други видове риба, за направата на сурови и пушени филета с най-модерните машини в световен мащаб.

Днес компанията е вносител и производител на морски и суши продукти от повече от 30 страни по целия свят. Към момента асортимента надхвърля 1400 продукта в категории замразени, охладени, сухи и нeхранителни продукти. Продукцията на компанията се разпространява успешно във водещите ресторанти, хотели и хипермаркети в България. Като също така се извършва износ към 5 страни от Европейския съюз.