

Рибата се приготвя цяла, маринована в проста, но ароматна смес от лимон, домати, чесън, билки и други подправки.
Необходими съставки:
Начин на приготвяне:
Стъпка 1: Направете по 3-4 диагонални разреза от всяка страна на рибата до самата кост. Изстискайте малко лимон върху нея. Овкусете рибата със сол и черен пипер. Оставете настрана.
Стъпка 2: Нарежете на ситно магданоза, лука (½ нарязана глава), босилека, доматите и чесъна. Добавете ги в кухненски робот или блендер. Блендирайте/импулсирайте, като добавяте олио/вода, ако е необходимо, докато съставките станат на пюре. Ако желаете, добавете пилешки бульон към пюрето и разбъркайте добре.
Стъпка 3: Изсипете маринатата върху рибата и внимателно я обръщайте напред-назад, докато се покрие отвътре и отвън.
За най-добри резултати оставете рибата да се маринова в хладилника до 24 часа.
Стъпка 4: Използвайте спрей за готвене, за да намажете с масло дъното на тавичка за печене, за да предотвратите залепването на рибата по тавата. Напръскайте рибата с 2 супени лъжици вода или олио и добавете чери доматите и останалите резени лук.
Стъпка 5: Печете в тава за печене (оставете я отворена) 230 C за около 15-20 минути, в зависимост от дебелината на рибата.
Фирмата е основана през 1991 година като частна семейна компания специализирана в продажбата и дистрибуцията на морски продукти. В годините Алексфиш е разширявала дейността си непрекъснато. През 2013 година компанията отваря своя собствена производствена и логистична база в ж.к. Враждебна, където се преработва основно сьомга и други видове риба, за направата на сурови и пушени филета с най-модерните машини в световен мащаб.
Днес компанията е вносител и производител на морски и суши продукти от повече от 30 страни по целия свят. Към момента асортимента надхвърля 1400 продукта в категории замразени, охладени, сухи и нeхранителни продукти. Продукцията на компанията се разпространява успешно във водещите ресторанти, хотели и хипермаркети в България. Като също така се извършва износ към 5 страни от Европейския съюз.