

Филето от сьомга (450 г) се посолява и в него се втриват настъргана лимонова кора (1 с.л.) и пресован или нарязан на ситни кубчета чесън (4 скилидки).
В купа се смесват соевият сос (50 мл.), течният мед (50 мл.), водата (50 мл.) и зехтинът (40 мл.). Разбиват се до получаване на хомогенна смес и с нея се залива филето от сьомга. То се оставя в тази марината за минимум два часа в хладилник. След това се поставя в тава заедно с маринатата и се пече в умерена фурна около половин час или повече, като е важно периодично да се полива с маринатата по време на печенето.
Маринованата сьомга е удивителна на вкус и се сервира гореща, като по желание може да се украси със стръкчета пресен розмарин и резени лимон.
Фирмата е основана през 1991 година като частна семейна компания специализирана в продажбата и дистрибуцията на морски продукти. В годините Алексфиш е разширявала дейността си непрекъснато. През 2013 година компанията отваря своя собствена производствена и логистична база в ж.к. Враждебна, където се преработва основно сьомга и други видове риба, за направата на сурови и пушени филета с най-модерните машини в световен мащаб.
Днес компанията е вносител и производител на морски и суши продукти от повече от 30 страни по целия свят. Към момента асортимента надхвърля 1400 продукта в категории замразени, охладени, сухи и нeхранителни продукти. Продукцията на компанията се разпространява успешно във водещите ресторанти, хотели и хипермаркети в България. Като също така се извършва износ към 5 страни от Европейския съюз.