Рецепта
Информация

Маринована Ципура на скара


Необходими съставки:

 

  • 2 цели риби Ципура, изчистени;
  • 1 ч. л. сол;
  • 1 ч. л. черен пипер, смлян;
  • 3 с. л. риган;
  • 3 с. л. зехтин extra virgin;
  • Свежа салата или други зеленчуци /за гарнитурата/.

 

Начин на приготвяне:

 

Стъпка 1: Почиствате и измивате рибата. Поръсвате със сол, черен пипер и малко риган, както отвън, така и отвътре.

 

Стъпка 2: Намазвате хубаво скарата, за да не залепва рибата при печене.

 

Стъпка 3: С фини движения поливате рибата с малко зехтин и слагате да се пече за около 5-10 минути от всяка страна или докато придобие златист цвят и хубава коричка.

 

Стъпка 4: Сервирайте със свежа салата или други зеленчуци по избор.

 

logo
За нас и нашата дейност

Фирмата е основана през 1991 година като частна семейна компания специализирана в продажбата и дистрибуцията на морски продукти. В годините Алексфиш е разширявала дейността си непрекъснато. През 2013 година компанията отваря своя собствена производствена и логистична база в ж.к. Враждебна, където се преработва основно сьомга и други видове риба, за направата на сурови и пушени филета с най-модерните машини в световен мащаб.

Днес компанията е вносител и производител на морски и суши продукти от повече от 30 страни по целия свят. Към момента асортимента надхвърля 1400 продукта в категории замразени, охладени, сухи и нeхранителни продукти. Продукцията на компанията се разпространява успешно във водещите ресторанти, хотели и хипермаркети в България. Като също така се извършва износ към 5 страни от Европейския съюз.