

Необходими продукти:
Начин на приготвяне:
Стъпка 1: Загрейте 2 с.л. от зехтина в дълбок тиган на среден огън и задушете чоризото за 2-3 минути или докато започне да хрупка. Добавете лука и щипка сол и гответе 10 минути, докато лукът омекне. Добавете чесъна и гответе за минута, след което добавете ориза и разбъркайте добре. Залейте с виното и бъркайте, докато се изпари. Добавете доматите и бульона и оставете да къкри 12 минути, докато оризът омекне. Разбъркайте пипалата от калмари, магданоза и останалите съставки.
Стъпка 2: Загрейте фурната до 200С. Направете малък отвор в острия край на всяко тяло на калмара (това ще предотврати разкъсването им във фурната), след което го напълнете с оризовата смес. Поставете ги във форма за печене, като с лъжица добавете остатъка от ориза около калмарите, поръсете с останалия зехтин и печете 20 минути.
Сервирайте със зелена салата и хрупкав хляб, ако желаете.
Фирмата е основана през 1991 година като частна семейна компания специализирана в продажбата и дистрибуцията на морски продукти. В годините Алексфиш е разширявала дейността си непрекъснато. През 2013 година компанията отваря своя собствена производствена и логистична база в ж.к. Враждебна, където се преработва основно сьомга и други видове риба, за направата на сурови и пушени филета с най-модерните машини в световен мащаб.
Днес компанията е вносител и производител на морски и суши продукти от повече от 30 страни по целия свят. Към момента асортимента надхвърля 1400 продукта в категории замразени, охладени, сухи и нeхранителни продукти. Продукцията на компанията се разпространява успешно във водещите ресторанти, хотели и хипермаркети в България. Като също така се извършва износ към 5 страни от Европейския съюз.