Рецепта
Информация

Октопод в доматен сос с маслини


Октоподът (1 кг) се вари половин час в гореща подсолена вода. След това се измива със студена вода и се отцежда. Лукът (1 глава) се нарязва на ситно и се задушава в сгорещения зехтин (2 с.л.). Прибавя се скълцаният чесън (2 скилидки) и се разбърква. Добавя се захарта (1 ч.л.) и пак се разбърква. Доматите (3 бр), предварително попарени, обелени и нарязани, се слагат при лука и задушаването продължава. Слагат се солта, черният пипер, розмаринът и кетчупът (2 с.л.). Разбърква се. В тази смес се слага и предварително свареният октопод, както и разполовените зелени маслини (10 бр). Ястието ври на тих огън още 8-10 минути. Поднася се топло, украсено със стръкче пресен розмарин.

logo
За нас и нашата дейност

Фирмата е основана през 1991 година като частна семейна компания специализирана в продажбата и дистрибуцията на морски продукти. В годините Алексфиш е раширявала дейността си непрекъснато. През 2013 година компанията отваря своя собствена производствена и логистична база в ж.к. Враждебна, където се преработва основно сьомга и други видове риба, за направата на сурови и пушени филета с най-модерните машини в световен мащаб.

Днес компанията е вносител и производител на морски и суши продукти от повече от 30 страни по целия свят. Към момента асортимента надхвърля 1400 продукта в категории замразени, охладени, сухи и нeхранителни продукти. Продукцията на компанията се разпространява успешно във водещите ресторанти, хотели и хипермаркети в България. Като също така се извършва износ към 5 страни от Европейския съюз.