Рецепта
Информация

Задушени калмари в доматен сос


Калмарите (1/2 кг) се нарязват на кръгчета и се запържват с нарязани наситно лук (1 глава) и чесън (4 скилидки). След 3-4 минути се добавят доматите (1/2 кг) и маслините (100 г) и се задушава на тих огън за 10-12 минути. По желание, може да се добави малко захар. Накрая се овкусява със сол, пипер и ситно нарязан пресен магданоз (1 връзка).

logo
За нас и нашата дейност

Фирмата е основана през 1991 година като частна семейна компания специализирана в продажбата и дистрибуцията на морски продукти. В годините Алексфиш е раширявала дейността си непрекъснато. През 2013 година компанията отваря своя собствена производствена и логистична база в ж.к. Враждебна, където се преработва основно сьомга и други видове риба, за направата на сурови и пушени филета с най-модерните машини в световен мащаб.

Днес компанията е вносител и производител на морски и суши продукти от повече от 30 страни по целия свят. Към момента асортимента надхвърля 1400 продукта в категории замразени, охладени, сухи и нeхранителни продукти. Продукцията на компанията се разпространява успешно във водещите ресторанти, хотели и хипермаркети в България. Като също така се извършва износ към 5 страни от Европейския съюз.