Рецепта
Информация

Печени хрупкави калмари


Необходими продукти:

 

  • 0.5кг замразени пръстени от калмари
  • 2 големи яйца
  • 1/2 чаша универсално брашно
  • 2 чаши хлебни трохи Панко Samlip (може да ги намерите при нас)
  • доматен сос или друг по избор за потапяне
  • 1/2 лимон по избор; изстискайте го върху пръстените калмари преди сервиране

 

Начин на приготвяне:

 

Стъпка 1: Загрявате фурната на 200С. На дъното на тава за печене, сложете 2 листа хартия за печене.

Стъпка 2: Размразете напълно пръстените от калмари. В малка купа разбийте 2 яйца и ги оставете настрана. В отделна купа добавете брашното. В трета купа добавете трохите панко.

Стъпка 3: Леко оваляйте в брашно пръстен от калмари, като след това почукате пръстена отстрани на купата, за да се отдели излишното брашно. Потопете пръстена с калмари в яйцето, за да го покриете, и след това го потупайте няколко пъти, за да отстраните излишните капки от яйцето (трябва да внимавате да няма прекалено много яйце върху пръстена с калмари, защото не искате трохите да станат прекалено влажни. Ако излишните капки от яйцето попаднат в трохите, те ще се слепнат и няма да залепнат за калмарите). Оваляйте пръстена с калмари няколко пъти в трохите панко, докато се покрие напълно. Поставете пръстена от калмари върху хартия за печене. Повторете с останалите пръстени.

Стъпка 4: Печете за около 15-20 минути, докато външното покритие стане златисто – кафяво. Обърнете пръстените и печете още 10 минути или докато и двете страни станат хрупкави. Сервирайте топли с доматен сос, майонеза или друг сос по избор. Ако желаете, може да изстискате пресен лимонов сок върху готовите калмари непосредствено преди сервиране.

logo
За нас и нашата дейност

Фирмата е основана през 1991 година като частна семейна компания специализирана в продажбата и дистрибуцията на морски продукти. В годините Алексфиш е разширявала дейността си непрекъснато. През 2013 година компанията отваря своя собствена производствена и логистична база в ж.к. Враждебна, където се преработва основно сьомга и други видове риба, за направата на сурови и пушени филета с най-модерните машини в световен мащаб.

Днес компанията е вносител и производител на морски и суши продукти от повече от 30 страни по целия свят. Към момента асортимента надхвърля 1400 продукта в категории замразени, охладени, сухи и нeхранителни продукти. Продукцията на компанията се разпространява успешно във водещите ресторанти, хотели и хипермаркети в България. Като също така се извършва износ към 5 страни от Европейския съюз.