

Необходими съставки: (за двама души)
Начин на приготвяне:
Стъпка 1: Сложете голяма тенджера с вода с голяма щипка сол да заври за картофите. Нарежете пресните картофи на половина (не е необходимо да ги белите!) и ги добавете в тенджерата с вряща вода. Варете, докато омекнат, около 15-20 минути.
Стъпка 2: Нарежете доматите на малки кубчета с големина 1 см. Нарежете на едро маслините и босилека. Сложете меда и червения винен оцет в купа със зехтина (количеството е посочено в списъка със съставките) и разбийте с вилица.
Стъпка 3: Добавете доматите, маслините и босилека в купата с щипка сол и черен пипер. Разбъркайте и оставете настрана. СЪВЕТ: Овкусеният домат ще пусне прекрасен сок, който е ДЕЛИКАТЕН!
Стъпка 4: След като картофите се сварят, отцедете ги в цедка и ги оставете за няколко минути, за да излезе парата. Върнете ги обратно в тигана. Овкусете с щипка сол и малко черен пипер. Леко намачкайте картофите с вилица (но не прекалено!). Поставете капака и оставете настрана, докато приготвяте рибата.
Стъпка 5: Загрейте голяма част от маслото в тиган на средно висока температура. Овкусете филетата от ципура със сол и черен пипер. Когато олиото се сгорещи, внимателно поставете рибата с кожата надолу. Гответе в продължение на 3 мин. СЪВЕТ: През първите 30 секунди от готвенето натиснете внимателно рибата, за да не се свие, но не я движете, защото кожата няма да е хрупкава! Обърнете рибата и гответе още 2 мин.
Стъпка 6: В чиниите поднесете част от натрошените картофи, отгоре – филето от Ципура, а отстрани - щедра лъжица салца от сладки домати. Насладете се!
Фирмата е основана през 1991 година като частна семейна компания специализирана в продажбата и дистрибуцията на морски продукти. В годините Алексфиш е разширявала дейността си непрекъснато. През 2013 година компанията отваря своя собствена производствена и логистична база в ж.к. Враждебна, където се преработва основно сьомга и други видове риба, за направата на сурови и пушени филета с най-модерните машини в световен мащаб.
Днес компанията е вносител и производител на морски и суши продукти от повече от 30 страни по целия свят. Към момента асортимента надхвърля 1400 продукта в категории замразени, охладени, сухи и нeхранителни продукти. Продукцията на компанията се разпространява успешно във водещите ресторанти, хотели и хипермаркети в България. Като също така се извършва износ към 5 страни от Европейския съюз.