

Необходими продукти:
1 килограм почистени калмари, нарязани на парчета с големина на хапка
2 супени лъжици растително масло
1 супена лъжица картофено нишесте
6 скилидки чесън, смлени
1 чаена лъжичка смлян джинджифил
3 супени лъжици соев сос
3 супени лъжици лют пипер на люспи (gochugaru)
2 чаени лъжички захар
12 глави лук, нарязани на ленти по 5см. дължина
1 зелена люта чушка, нарязана на филийки
1 средно голяма глава лук, нарязана на филийки
1 малък морков (на стойност около ½ чаша), нарязан на тънки ивици.
Начин на приготвяне:
Стъпка 1: Комбинирайте картофеното нишесте и ¼ чаша вода в малка купа и разбъркайте добре.
Стъпка 2: Комбинирайте чесъна, джинджифила, соевия сос, лютите чушки и захарта в купа и разбъркайте добре.
Стъпка 3: Загрейте тиган на средно висока температура. Добавете растителното масло и запържете с бъркане лука, морковите, зеления лук и зелената люта чушка за около 7-8 минути, докато зеленият лук повехне и лукът стане малко прозрачен.
Стъпка 4: Добавете подправените калмарите. Запържете за няколко минути, докато калмарите станат непрозрачни. Смесете кашата и гответе за 30 секунди.
Стъпка 5: Сервирайте веднага като гарнитура за ориз.
Фирмата е основана през 1991 година като частна семейна компания специализирана в продажбата и дистрибуцията на морски продукти. В годините Алексфиш е разширявала дейността си непрекъснато. През 2013 година компанията отваря своя собствена производствена и логистична база в ж.к. Враждебна, където се преработва основно сьомга и други видове риба, за направата на сурови и пушени филета с най-модерните машини в световен мащаб.
Днес компанията е вносител и производител на морски и суши продукти от повече от 30 страни по целия свят. Към момента асортимента надхвърля 1400 продукта в категории замразени, охладени, сухи и нeхранителни продукти. Продукцията на компанията се разпространява успешно във водещите ресторанти, хотели и хипермаркети в България. Като също така се извършва износ към 5 страни от Европейския съюз.