

Необходими продукти:
Съвети за крехък и мек октопод на скара:
Начин на приготвяне:
Стъпка 1: Измийте и почистете октопода. Отцедете го, нарежете го на големи парчета и го поставете в купа.
Стъпка 2: Добавете 1/4 чаша олио, лук, чесън, узо, сол, черен пипер и риган. Разбъркайте добре и покрийте с фолио. Поставете в хладилника и оставете да се маринова за една нощ.
Стъпка 3: Когато сте готови да приготвите октопода, загрейте барбекюто на дървени въглища (или газ) на средна температура.
Стъпка 4: Поставете 1/4 чаша зехтин, сока от 2 лимона и 1/2 чаена лъжичка риган в малка купа. Разбъркайте и оставете настрана.
Стъпка 5: Поставете октопода върху скарата, намажете го със сместа от зехтин, лимон и риган и го оставете да се пече за 5 минути, след което го обърнете. Повторете от другата страна и продължете да печете и обръщате за около 20 минути (в зависимост от дебелината на октопода може да отнеме малко повече време) или докато леко се овъгли.
Стъпка 6: Поставете октопода в чиния за сервиране и го нарежете на малки парчета. Полейте с малко зехтин екстра върджин, останалия лимонов сок и риган и поръсете с малко магданоз.
Фирмата е основана през 1991 година като частна семейна компания специализирана в продажбата и дистрибуцията на морски продукти. В годините Алексфиш е разширявала дейността си непрекъснато. През 2013 година компанията отваря своя собствена производствена и логистична база в ж.к. Враждебна, където се преработва основно сьомга и други видове риба, за направата на сурови и пушени филета с най-модерните машини в световен мащаб.
Днес компанията е вносител и производител на морски и суши продукти от повече от 30 страни по целия свят. Към момента асортимента надхвърля 1400 продукта в категории замразени, охладени, сухи и нeхранителни продукти. Продукцията на компанията се разпространява успешно във водещите ресторанти, хотели и хипермаркети в България. Като също така се извършва износ към 5 страни от Европейския съюз.