Рецепта
Информация

Октопод на грил


Начин на приготвяне:

 

  • Поставете октопод в тенджера и покрийте с достатъчно вода. Оставете да заври. Вари се 40-45 минути.
  • Извадете октопода от гореща вода, изплакнете и поставете в купа. Полейте със зехтин и добавете накълцан чесън. Нека е на хладно и да почива при стайна температура за 30 минути до 1 час.
  • Пригответе или загрейте скарата до средно висока температура.
  • Нарежете пипала на октопода. Печете на скара за 3-4 минути на страна.
  • Свалете от огъня и поставете в купа.
  • Полейте със зехтин и добавете лимонов сок. Подправете със сол и черен пипер. Поръсете малко риган (по желание) и магданоз отгоре. Можете също да добавите малко накълцан чесън (по желание).
  • Сервирайте.

 

Съставки:

 

  • 2 килограма пресен октопод - (бебе, средно или голямо)
  • зехтин
  • 2 скилидки чесън, грубо нарязани
  • Сок от 1 лимон
  • сол и черен пипер на вкус
  • 1/2 ч. л. сушен риган
  • 2 ч. л. накълцан пресен магданоз

logo
За нас и нашата дейност

Фирмата е основана през 1991 година като частна семейна компания специализирана в продажбата и дистрибуцията на морски продукти. В годините Алексфиш е разширявала дейността си непрекъснато. През 2013 година компанията отваря своя собствена производствена и логистична база в ж.к. Враждебна, където се преработва основно сьомга и други видове риба, за направата на сурови и пушени филета с най-модерните машини в световен мащаб.

Днес компанията е вносител и производител на морски и суши продукти от повече от 30 страни по целия свят. Към момента асортимента надхвърля 1400 продукта в категории замразени, охладени, сухи и нeхранителни продукти. Продукцията на компанията се разпространява успешно във водещите ресторанти, хотели и хипермаркети в България. Като също така се извършва износ към 5 страни от Европейския съюз.