

Тази гръцка салата представлява запечено филе от сьомга с краставица, домат, маслини, червен лук, авокадо и сирене фета, всички овкусени в дресинг от чесън и билки. Опция за по-лека храна, която е свежа, цветна и напълно вкусна!
Съставките:
За салатата:
За дресинга:
Начин на приготвяне:
Стъпка 1: Подправете филетата сьомга със сол и черен пипер.
Стъпка 2: Загрейте 2-те чаени лъжички зехтин в голям тиган на силен огън.
Стъпка 3: Добавете сьомгата и гответе в продължение на 4-6 минути на страна или докато придобие златист цвят.
Стъпка 4: Докато сьомгата се готви, в голяма купа поставете марулята, доматите, краставиците, маслините, червения лук, фета, копъра и чушката. Разбъркайте внимателно, за да се смесят. Подредете авокадото отгоре.
Стъпка 5: В малка купа разбийте всички съставки за дресинга.
Стъпка 6: Оставете сьомгата да се охлади за 5-7 минути. Поставете филетата сьомга върху сместа от салата. Полейте дресинга върху салатата, след което сервирайте.
Фирмата е основана през 1991 година като частна семейна компания специализирана в продажбата и дистрибуцията на морски продукти. В годините Алексфиш е разширявала дейността си непрекъснато. През 2013 година компанията отваря своя собствена производствена и логистична база в ж.к. Враждебна, където се преработва основно сьомга и други видове риба, за направата на сурови и пушени филета с най-модерните машини в световен мащаб.
Днес компанията е вносител и производител на морски и суши продукти от повече от 30 страни по целия свят. Към момента асортимента надхвърля 1400 продукта в категории замразени, охладени, сухи и нeхранителни продукти. Продукцията на компанията се разпространява успешно във водещите ресторанти, хотели и хипермаркети в България. Като също така се извършва износ към 5 страни от Европейския съюз.