Рецепта
Информация

Скариди Fajitas


Необходими продукти:

 

  • 1 кг. големи сурови скариди, обелени и почистени от костилките
  • 3 супени лъжици подправка за Тако
  • ¼ чаша Зехтин
  • 1 Лайм, изцеден от сока
  • 1 Лук, нарязан на филийки
  • 2 Люти чушки, всякакъв цвят, нарязани на резени
  • Малки тортили от брашно
  • Авокадо
  • Кориандър

 

Начин на приготвяне:

 

  1. В голяма купа направете марината, като смесите подправката за тако, 3 супени лъжици зехтин и сока от лайм.
  2. Поставете скаридите в маринатата, разбъркайте, за да се покрият, и оставете настрана.
  3. В голям чугунен тиган загрейте останалото олио на средно силен огън. Добавете чушките и лука и гответе, докато краищата започнат да се овъгляват, около 5-6 минути. Извадете зеленчуците от тигана и ги оставете настрана.
  4. Добавете скаридите в тигана и ги подредете на един слой. Обърнете скаридите след 2 минути и гответе от другата страна, докато порозовеят, като внимавате да не се препекат.
  5. Добавете чушките и лука обратно в тигана и разбъркайте, докато всичко се смеси.
  6. Отстранете от огъня и сервирайте веднага с топли тортили, поръсени с пресен кориандър и авокадо или други любими гарнитури!

logo
За нас и нашата дейност

Фирмата е основана през 1991 година като частна семейна компания специализирана в продажбата и дистрибуцията на морски продукти. В годините Алексфиш е разширявала дейността си непрекъснато. През 2013 година компанията отваря своя собствена производствена и логистична база в ж.к. Враждебна, където се преработва основно сьомга и други видове риба, за направата на сурови и пушени филета с най-модерните машини в световен мащаб.

Днес компанията е вносител и производител на морски и суши продукти от повече от 30 страни по целия свят. Към момента асортимента надхвърля 1400 продукта в категории замразени, охладени, сухи и нeхранителни продукти. Продукцията на компанията се разпространява успешно във водещите ресторанти, хотели и хипермаркети в България. Като също така се извършва износ към 5 страни от Европейския съюз.