За нас
Информация

Фирмата е основана през 1991 година като частна семейна компания, специализирана в продажбата на морски продукти. Дейността й през 90-те години е била свързана само с такъв тип дребна търговия. Основната част от стоката е идвала предимно от български фирми, но това в някои моменти е водело до непостоянно качество и липса на контрол и постоянство в доставките. Затова през 2000 година напълно се променя начина, по който се е работило до този момент. Инвестира се в голяма складова база и по-голям асортимент на продажба. През 2013 год. компанията отваря своя производствена и логистична база в ж.к. Враждебна, където се преработва сьомга за направата основно на филета от сурова и пушена сьомга, както и други видове морски продукти.

 

 

От тогава компанията е вносител и производител на морски и суши продукти от повече от 30 страни по целия свят. Към момента асортимента надхвърля 1400 продукта в категории замразени, охладени, сухи и нехранителни продукти. Продукцията на компанията се разпространява успешно във водещите ресторанти, хотели и хипермаркети в България, като също така се извършва износ към 5 страни от Европейския съюз.

 

Бързо разрастващият се пазарен дял на компанията и очаквания от страна на клиенти принуждават да бъдат взети по-сериозни мерки. Решено е да се инвестира в по-големи хладилни складове, офисна част и разбира се в по-висококачествени магазини за морски и суши продукти. Изглежда това не е достатъчно и към всичко това е добавено и единственото по рода си предприятие за преработка на сьомга и други видове риби в България. 

 

През 2011 се започва търсене и подготовка за строеж на правилното място в София. Направен е и одобрен проект за изграждане на новата база. Също така през началото на 2012 е подписан и договор по европейска програма: „Оперативна програма за развитие на сектор „Рибарство” 2007-2013” за „Изграждане на цех за преработка на риба с хладилен склад” 

 

През 2012 година започва изграждане на модерната логистична и производствена база с обща площ от 3050 m2, от които фабрика 800 m2 разположена на подземното ниво и хладилен склад с площ 1200 m2. Капацитетът за съхранение е 700 европалета при -24°C, без хладилен режим 200 палета и 90 палетни места за охладени продукти. Към края на същата година е приключен и строежа на цялата сграда.

 

 

Фабриката е оборудвана с обезглавяващо-филираща линия за сьомга с капацитет до 20 риби на минута, тримираща линия, махане на пинбон костици, машинно дране на кожи, измиване на филета, пушилни камери, шокови замразители, резачна линия за охладени и пушени филета, вакуум линии и много други съоръжения от този тип. Опушването на сьомгата се прави по уникална технолигия с букови и дъбови трици и се постига неповторим и лесно отличаващ се вкус с високо качество. Нарязването на сьомгата става по изключително прецизен и деликатен начин позволяващ да се постигне дори и слайс с дебелина от 2мм.

 

За да се гарантира постоянно качество и високи нива на хигиена в предприятието с производството е ангажиран постоянно един от членовете на фамилията и е назначен доктор на работа единствено и изцяло за компанията. Във фабриката има напълно интегиран HACCP план. Производството на компанията има IFS сертификат - най-високата степен на сертифициране по качество и безопастност на храните.

 

                                                                                        

 

За контрол на складови наличности, производство, логистика, връзки с клиенти, магазини, проследяване на партиди към клиенти и обратно към източника е интегрирана модерна ERP система позволяваща изключителна прецизност при работа и нулеви грешки.

 

Освен на продажби в цялата страна към момента компанията изнася продукция за Румъния, Гърция, Германия, Холандия, Белгия, Италия и предстои износ за страни извън ЕС.

 

Наши продукти може да намерите в почти всички реномирани ресторанти, хотели, магазини и някои хипермаркети в страната.

 

Фирмена презентация на български език, може да изтеглите от ТУК

Фирмена презентация на английски език, може да изтеглите от ТУК

logo
За нас и нашата дейност

Фирмата е основана през 1991 година като частна семейна компания специализирана в продажбата и дистрибуцията на морски продукти. В годините Алексфиш е разширявала дейността си непрекъснато. През 2013 година компанията отваря своя собствена производствена и логистична база в ж.к. Враждебна, където се преработва основно сьомга и други видове риба, за направата на сурови и пушени филета с най-модерните машини в световен мащаб.

Днес компанията е вносител и производител на морски и суши продукти от повече от 30 страни по целия свят. Към момента асортимента надхвърля 1400 продукта в категории замразени, охладени, сухи и нeхранителни продукти. Продукцията на компанията се разпространява успешно във водещите ресторанти, хотели и хипермаркети в България. Като също така се извършва износ към 5 страни от Европейския съюз.