Рецепта
Информация

Такос за закуска с пушена сьомга


Необходими продукти:

 

  • тортили от брашно или царевица с размер по избор;
  • 6 големи яйца;
  • ½ малка глава червен лук, нарязана на ситно;
  • слайсове от пушена сьомга;
  • 6 с.л. крема сирене, нарязано на малки кубчета;
  • 3 с.л. лук, нарязан на тънки филийки, разделени;
  • 1 ч.л. кошерна сол;
  • ¼ ч.л. прясно смлян черен пипер;
  • 1 лайм, нарязан на клинове, за сервиране;
  • Спрей за готвене с незалепващо покритие.

 

Начин на приготвяне:

 

  1. Загрейте тортилите. Загрейте фурната до 175 C, след което подредете тортилите и ги увийте в алуминиево фолио. Поставете директно върху решетката на фурната и затоплете за около 7-10 минути. Алтернативно, увийте тортилите във влажна хартиена кърпа, след което загрейте в микровълнова фурна на интервали от 30 секунди, докато се затоплят. Поставете по две затоплени тортили във всяка чиния.
  2. Разбийте яйцата. Смесете яйцата, лука, 2 с.л. лук, 1 ч.л. сол и ¼ ч.л. черен пипер в купа, след което разбийте, за да се смесят.
  3. Пригответе яйцата. Загрейте голям тиган с незалепващо покритие на средна температура (не по-висока!), след което го намажете със спрей за готвене. Добавете яйцата и гответе, като разбърквате често, докато се образува малка извара. Регулирайте и намалявайте температурата, ако е необходимо, за да не покафенеят яйцата или да не се сготвят прекалено бързо.
  4. Разбъркайте останалите съставки. Когато яйцата са леко течни, добавете 6 с.л. нарязано на кубчета крема сирене и ½ чаша пушена сьомга. Продължете да готвите, докато яйцата престанат да са течни, като разбърквате често, след което свалете от котлона.

Сглобете и сервирайте. Разпределете омлета равномерно между топлите четири тортили, след което поръсете с допълнително количество лук. Сервирайте веднага с парченца лайм.

logo
За нас и нашата дейност

Фирмата е основана през 1991 година като частна семейна компания специализирана в продажбата и дистрибуцията на морски продукти. В годините Алексфиш е разширявала дейността си непрекъснато. През 2013 година компанията отваря своя собствена производствена и логистична база в ж.к. Враждебна, където се преработва основно сьомга и други видове риба, за направата на сурови и пушени филета с най-модерните машини в световен мащаб.

Днес компанията е вносител и производител на морски и суши продукти от повече от 30 страни по целия свят. Към момента асортимента надхвърля 1400 продукта в категории замразени, охладени, сухи и нeхранителни продукти. Продукцията на компанията се разпространява успешно във водещите ресторанти, хотели и хипермаркети в България. Като също така се извършва износ към 5 страни от Европейския съюз.