Рецепта
Информация

Панирано филе от Треска с картофи и билки


Панирано филе от Треска „Аляска"

 

Необходими съставки:

 

  • От 2 до 4 панирани филета от Треска „Аляска“ Alexfish
  • 2 супени лъжици масло
  • 2 супени лъжици кедрови ядки
  • 5 г прясна мащерка
  • 5 г пресен розмарин
  • 1 скилидка пресен чесън
  • 2 чаени лъжички зехтин
  • Сол

 

Начин на приготвяне:

 

  •  Обелете картофите. Нарежете ги на две по дължина, поставете с лицето надолу върху тава за печене и поръсете с много зехтин.
  •  Нарежете чесъна на 8 парчета, нарежете розмарина и мащерката и поръсете равномерно върху тавата с картофи.
  •  Поставете тавата във фурна, предварително загрята до 220C или 200C (ако използвате фурна с вентилатор) за около 20 минути, или докато станат златисто кафяви.
  •  Междувременно пригответе панираните рибни филета от Треска на тиган, докато станат златисти на цвят.
  •  Запечете кедровите ядки в ненамазан тиган, докато придобият златист цвят.
  •  Поднесете в чиния филетата от Треска с печените картофи с билки.

 

 

logo
За нас и нашата дейност

Фирмата е основана през 1991 година като частна семейна компания специализирана в продажбата и дистрибуцията на морски продукти. В годините Алексфиш е разширявала дейността си непрекъснато. През 2013 година компанията отваря своя собствена производствена и логистична база в ж.к. Враждебна, където се преработва основно сьомга и други видове риба, за направата на сурови и пушени филета с най-модерните машини в световен мащаб.

Днес компанията е вносител и производител на морски и суши продукти от повече от 30 страни по целия свят. Към момента асортимента надхвърля 1400 продукта в категории замразени, охладени, сухи и нeхранителни продукти. Продукцията на компанията се разпространява успешно във водещите ресторанти, хотели и хипермаркети в България. Като също така се извършва износ към 5 страни от Европейския съюз.