Рецепта
Информация

Октопод на грил от Доминикана


Необходими продукти:

 

  • 1 октопод (около 1.5-2 кг);
  • 20 чаши вода;
  • 2 супени лъжици сол;
  • I Лимон, разрязан на половина;
  • 4 скилидки чесън;
  • 2 стръка мащерка;
  • 2 стръка магданоз;
  • 1/2 чаша зехтин.

 

Начин на приготвяне:

 

  1. Използвайте половината от лимона и измийте октопода;
  2. Използвайте всички останали съставки с изключение на маслото, за да приготвите бульон;
  3. Оставете бульона да ври за около 5 минути;
  4. Потопете пипалата във водата за около 10 секунди, за да им помогнете да създадат и запазят извивката си;
  5. Октоподът се вари около 50-75 минути. В зависимост от размера
  6. Когато октоподът омекне, изключете водата и отцедете;
  7. Поставете октопода върху дъска за рязане или чиния и го нарежете на 4 части. Моля, не забравяйте, че октоподът може да престои една нощ в хладилник, преди да го приготвите на скара;
  8. Използвайте зехтина и любимата си билка, за да създадете основа и да подправите октопода;
  9. Печете на грил за около 15 минути;
  10. Извадете октопода от грила и го нарежете по желание.

logo
За нас и нашата дейност

Фирмата е основана през 1991 година като частна семейна компания специализирана в продажбата и дистрибуцията на морски продукти. В годините Алексфиш е разширявала дейността си непрекъснато. През 2013 година компанията отваря своя собствена производствена и логистична база в ж.к. Враждебна, където се преработва основно сьомга и други видове риба, за направата на сурови и пушени филета с най-модерните машини в световен мащаб.

Днес компанията е вносител и производител на морски и суши продукти от повече от 30 страни по целия свят. Към момента асортимента надхвърля 1400 продукта в категории замразени, охладени, сухи и нeхранителни продукти. Продукцията на компанията се разпространява успешно във водещите ресторанти, хотели и хипермаркети в България. Като също така се извършва износ към 5 страни от Европейския съюз.