Рецепта
Информация

Хрупкаво панирано филе от Треска "Аляска"


Необходими съставки:

 

  • 2 килограма панирано филе Треска „Аляска“
  • Спрей за готвене (достатъчно, за да се напръскат рибата и тавата)
  • 200гр. Пармезан
  • лимонов сок от ¼ лимон

 

Начин на приготвяне:

 

  • Стъпка 1: Загрейте фурната на 180С и подгответе тава за печене, като я покриете с хартия за печене. Напръскайте с малко зехтин.
  • Стъпка 2: Подредете панираните филета от Треска „Аляска“, поръсете с малко пармезан и напръскайте всички филета със спрей за готвене. Това е важно за това да се постигне по-добър вкус и хрупкавост.
  • Стъпка 3: Печете около 20 минути или докато рибата придобие златисто-кафяв цвят и стане хрупкава.
  • Стъпка 4: Сервирайте със зеленина за украса и резени лимон. Мо желание може и с майонеза.

logo
За нас и нашата дейност

Фирмата е основана през 1991 година като частна семейна компания специализирана в продажбата и дистрибуцията на морски продукти. В годините Алексфиш е разширявала дейността си непрекъснато. През 2013 година компанията отваря своя собствена производствена и логистична база в ж.к. Враждебна, където се преработва основно сьомга и други видове риба, за направата на сурови и пушени филета с най-модерните машини в световен мащаб.

Днес компанията е вносител и производител на морски и суши продукти от повече от 30 страни по целия свят. Към момента асортимента надхвърля 1400 продукта в категории замразени, охладени, сухи и нeхранителни продукти. Продукцията на компанията се разпространява успешно във водещите ресторанти, хотели и хипермаркети в България. Като също така се извършва износ към 5 страни от Европейския съюз.